MEDIA ARCHIVE


    ' '
  • >RAUMSTATION
  • >RAUMSTATION
  • >RAUMSTATION
  • >RAUMSTATION
  • >RAUMSTATION

>RAUMSTATION

Η παρουσίαση της > RAUMSTATION @ Back to Athens 2020 ακολουθεί τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα των λευκών δωματίων και των δομών του χώρου της >RAUMSTATION στη Βιέννη.


Η >RAUMSTATION είναι ένας οργανισμός σύγχρονης τέχνης με έδρα τη Βιέννη, ο οποίος προβάλλει και προωθεί σύγχρονες τάσεις και έργα στον τομέα της performance, του ήχου, των εννοιών, των εικόνων σε συνεργασία με άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρους. Η > RAUMSTATION είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2017 από τους Peter Kraus και Andrea Heyer. Η παρουσίαση της > RAUMSTATION ακολουθεί τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα των λευκών δωματίων και των δομών του χώρου της > RAUMSTATION στη Βιέννη.

Στην εγκατάσταση Raumstation της Miriam Laussegger ο χώρος του > RAUMSTATION χρησιμοποιείται ως υλικό για τη διαίρεση των εικόνων σε όλες τις αποχρώσεις από μαύρο, γκρι σε λευκό. Το έργο Untitled από την Sascha Alexandra Zaitseva αναφέρεται στο προϊόν μιας χρήσης - το ρολό του χαρτιού τουαλέτας. Τα μεμονωμένα στοιχεία της κεραμικής στήλης χτίζουν το χέρι που στρέφεται στο βιομηχανικά κατασκευασμένο αγαθό της καθημερινής ζωής. Η εγκατάσταση Black / White της Andrea Heyer αναφέρεται στην Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη. Τα μαύρα γυαλιά και το λευκό γυναικείο φόρεμα συμβολίζουν το πρότυπο του υψηλού μορφωτικού επιπέδου της καλλιτέχνιδος, και την θηλυκότητα της. Η βίντεο / ηχητική / ready made / εγκατάσταση "SHUTDOWN" από τον Peter Kraus δημιουργεί την ατμόσφαιρα του παραδόξου, κινηματογραφώντας τα παραμελημένα δωμάτια ενός εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου στην Κούβα που έκλεισε στη δεκαετία του '90. Το πλάνο της κάμερας μας δείχνει ότι ο θεατής είναι ο ίδιος ο ηθοποιός της αντίληψής του ενώ ταυτόχρονα εξερευνά άγνωστο έδαφος.

Επιμέλεια: Pablo Chiereghin

Συμμετέχουν: Andrea Heyer, Peter Kraus, Miriam Laussegger, Sascha Alexandra Zaitseva.

Back to Athens 7, 2020
μetaΑθήνα / pόστΑθενς

Ξεπερνώντας τις κρίσεις, η Αθήνα στο μεταίχμιο της νέας της ταυτότητας.

1ος όροφος
Αιόλου 48-50, 105 60 Αθήνα

Εναρξη: Τετάρτη 1 Ιουλίου, 16:00 -22:00
Ωρες λειτουργίας: Πέμπτη 2.7, Παρασκευή 3.7, 16:00 – 21:00 Σάββατο 4.7, 12:00 – 21:00