ΑρχικήARCHIVE2016Powerfool

Powerfool

Έλληνες και Αυστριακοί καλλιτέχνες σχολιάζουν τη δύναμη της εξουσίας

Powerfool

Μέσα σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο όπου η κάθε ημέρα κρύβει από μια έκπληξη καλείται ο σύγχρονος άνθρωπος να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα που τον υπερβαίνει. Οι έννοιες της εξουσίας και της δύναμης, ο εξουσιαζόμενος και ο εξουσιαστής παίρνουν πλέον μυθικές διαστάσεις προκαλώντας τον άνθρωπο του σήμερα να πάρει θέση. Παίρνοντας όμως θέση βρίσκεται ενώπιον διλημμάτων που δεν είχε προβλέψει και δεν είχε επεξεργαστεί νωρίτερα, έτσι αναγκάζεται να επινοήσει ένα καινούριο πρόσωπο για τον εαυτό του που πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στις καινούριες συνθήκες. Οι ακραίες συνθήκες προσαρμογής απαιτούν την άντληση δυνάμεων από καταστάσεις που δεν του το επιτρέπουν. Η διαρκής επικαιρότητα της κατάκτησης εξουσίας και η αέναη αναζήτηση του εξουσιαζόμενου προς επιβεβαίωση του εξουσιαστή ήταν και είναι ένα διαχρονικό θέμα έρευνας. Η άσκηση δύναμης για επιβίωση δημιουργεί με τη σειρά της αυτόν ακριβώς τον εθισμό που αποτελεί και τον τίτλο της έκθεσης POWERFOOL.

Όταν ο Δρ. Frankenstein αναρωτιέται από πού πηγάζει η αρχή της ζωής καθώς με μεγάλο μόχθο δημιουργεί ένα φρικτό φάντασμα ανθρώπου προεικονίζει τον σύγχρονο άνθρωπο που στην προσπάθεια του να ζωντανέψει ξανά την ύλη αναζητώντας δύναμη δημιουργεί το δικό του προσωπικό φάντασμα που καταστρέφει το δημιουργό και ξενιστή του.

Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Flat1 (Kerstin Bennier, Christian Murzek)

Συμμετέχουν: Kerstin Bennier, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Νίκος Γιαβρόπουλος, Μπάμπης Καραλής, Ελεάνα Μπαλέση, Christian Murzek, Βαγγέλης Σάββας, Γιάννης Σινιόρογλου, Γιάννης Χειμωνάκης.

Information

Flat 1
Bahn/Stadtbahnbogen 6-7
1060 Βιέννη, Αυστρία

Εγκαίνια: Παρ.17 Ιουνίου, 2016, 19:00
Διάρκεια: 7 – 21 Ιουνίου, 2016


Media Gallery