ΑρχικήARCHIVE2013Casa Amalia

Casa Amalia

Η καταγραφή μιας αντεστραμμένης συνθήκης φιλοξενίας στο πατρικό του επιμελητή στην Αμφισσα

Casa Amalia

Το Salon De Vortex έχει επιλεγεί για το πρόγραμμα CHEAPART Resident 2013 που πραγματοποιείται στο χώρο της CHEAPART. Στο πλαίσιο του ερευνητικού εγχειρήματος Urbanism for Dummies, το SDV παρουσιάζει την έκθεση "Casa Amalia". Η έκθεση είναι μέρος του The Symptom Projects, και πρόκειται για μια καταγραφή βγαλμένη από την προσωπική σχέση του επιμελητή Αποστόλη Αρτινού με φίλους του καλλιτέχνες.

Το "Casa Amalia" επιχειρεί να καταγράψει τη δεξίωση του άλλου, για την ακρίβεια, τη δεξίωση που μου επιφυλάσσει αυτός ο άλλος στον οικείο μου χώρο. Μια αντεστραμμένη δηλαδή συνθήκη φιλοξενίας.
Φίλοι καλλιτέχνες, επισκεπτόμενοι το πατρικό μου σπίτι, σχεδόν φυσικά, το καταγράφουν στο φακό τους. Απ’ τις φωτογραφίες τους αυτές αναγνωρίζεται το οικείο, καταγωγικό περιβάλλον της συγκίνησης μου μέσα από μια διε­στραμμένη όμως πλευρά, τη πλευρά του άλλου, που δεν είναι μόνο ο επισκέπτης του χώρου μου, αλλά μαζί και οι καλλιτεχνικές του προθέσεις, και η εκκεντρική προοπτική της οπτικής του. Αυτό το όντως Άλλο του καλλιτεχνικού συμβάντος.
Η αμεριμνησία έτσι του οικείου περιβάλλοντος εκτρέπεται στο ανοίκειο, στα σημεία μιας προοπτικής που αυτονομούνται απ’ την εναρκτήρια θέση τους, υποστασιοποιούμενα μια νέα δυνατότητα, μια νέα τοπική εικόνων.
Ο άλλος με εν­τοπίζει και με εκ­τοπίζει στο γενέθλιο τόπο της απώλειάς μου, στη συν­κίνηση μιας μετά­τόπισης, της δικής μου μετατόπισης, στη μοναδική του σκηνή, στην απορία και αμηχανία μιας κατάδικής μου, εν τέλει, από­κάλυψης.

Αποστόλης Αρτινός

Συμμετέχουν: Παναγιώτης Βούλγαρης, Αργύρης Δρόλαπας, Δήμητρα Ιωάννου, Μαρία Λιανού, Ελένη Λύρα, Κώστας Χριστόπουλος, Αλέξανδρος Χριστοφίνης

Επιμέλεια: Αποστόλης Αρτινός
Photo credits © Αποστόλης Αρτινός

Information

CHEAPART Resident
Salon de Vortex


Casa Amalia
Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 20:00
Διάρκεια: 5 – 15.9.2013
Ωρες λειτουργίας:
6.9, 19:30 – 22:30
7.9, 13:00 – 16:00
9 – 13.9, 17:30 – 20:30
14 - 15.9, 13:00 – 16:00

https://salondevortex.wordpress.com
https://www.thesymptomprojects.gr

CHEAPART
Α. Μεταξά 25, 10681 Αθήνα

Relevant Tags

Resident Program Salon de Vortex Resident Salon de Vortex

Media Gallery