ΑρχικήARCHIVE2013Art Athina 2013

Art Athina 2013

Στέφανος Καμάρης & Μπάμπης Καραλής Booth F4 CHEAPART

Art Athina 2013

Στη φετινή Art Athina η CHEAPART φιλοξενεί τους Μπάμπη Καραλή και Στέφανο Καμάρη. Ο Μπάμπης Καραλής παρουσιάζει μιά μεγάλων διαστάσεων μηχανική εγκατάσταση ενώ ο Στέφανος Καμάρης με τον Δούρειο Ίππο κατασκευασμένο από ξύλινες κορνίζες σχολιάζει την διείσδυση της κορνίζας σε μία σύγχρονη art fair.

H CHEAPART συμμετέχει στη διοργάνωση της Art Athina από το 2001, προβάλλοντας έργα και projects καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αντιμετωπίζοντας τα ως ατομικές παρουσιάσεις που σηματοδοτούν τη σύγχρονη και πειραματική εικαστική σκηνή.

H CHEAPART συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση της Art Athina το 2001 με την εγκατάσταση - performance "Η Μηχανή", η πρώτη αλυσίδα βιομηχανικής παραγωγής έργων τέχνης . Η εγκατάσταση αποτελούνταν έναν ιμάντα παραγωγής, οκτώ εργάτες τέχνης, από τρεις επιβλέποντες καλλιτέχνες μηχανικούς (Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Χρήστος Κεχαγιόγλου), έναν μουσικό (Νικόλας Σταυρόπουλος) και δύο απόλυτα αντιφατικές όψεις της ίδιας θεωρητικού (Χαριντίνα Καραϊνδρου).

Το 2003 παρουσιάστηκε η εγκατάσταση "Ποιος έχει ιδέα, τι είναι η Ιδέα" της Φωτεινής Καπίρη, ένας πρακτικός μηχανισμός παρατήρησης των προτιμήσεων των θεατών, μέσα από 12 βίντεο, ψηφοδέλτια και μια διαδικασία ψηφοφορίας από το κοινό.

Το tone home V2Rmx των Coti Κ , Δημήτρη Χαρίτου, Voltnoi, Θάνου Ευγενίου (2004) πρόβαλε μία σειρά από ηχητικο-οπτικές εγκαταστάσεις που σαν αφετηρία είχαν την έννοια του σπιτιού, αποτελούμενες από τροποποιημένες ηλεκτρικές συσκευές, κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, τόσο σαν χώρου ζωής όσο και σαν μεταφορικής απεικόνισης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου που το κατοικεί.

Ο James Dean Diamond το 2005 χρησιμοποιεί όλο το περίπτερο σαν μια πανοραμική εικόνα, εξερευνώντας τους κόσμους της φαντασίας με τη βοήθεια της φωτογραφίας και ενός αισθητικού συστήματος που βασίζεται στον αυτοπεριορισμό.

Το 2007 Ο Christian Rupp στο Reflecting Media παρουσίασε μια σειρά έργων που αποκάλυπτε στα μάτια του θεατή μια διαφορετική εικόνα από αυτή που πρόβαλαν τα ηλεκτρονικά μέσα της εγκατάστασης. Μέσα από την ακουστική εγκατάσταση "Ματιές" του Κωστή Ιωαννίδη παρακολουθήσαμε ταυτόχρονα δύο ιστορίες σε εξέλιξη με υποτίτλους.

Το 2008 ο Roman Pfeffer μέσα από το έργο του επιχείρησε ένα παιχνίδι αναστροφής, τοποθετώντας την περιγραφή του έργου του Monk που μετέτρεπε τον καμβά σε περιγραφή και ξανά σε ζωγραφικό έργο. Ο Ανδρέας Βούσουρας παρουσίασε ένα δωμάτιο μνήμης με τροποποιημένα ενθυμήματα από το παρόν και το παρελθόν.

Το 2009 η Νάντια Καλαρά δείχνει πανοραμικές φωτογραφίες από ξεχασμένους χώρους νταμαριών δημιουργώντας ένα καινούργιο σεληνιακό τοπίο, και η Μagdalene Wong, μελοποίησε στα Ελληνικά και Κινέζικα το κείμενο των περιεχομένων κονσερβών τροφίμων σε μια οπτικο-ακουστική εγκατάσταση.

Το 2010 ο Κωνσταντίνος Δρέγος παρουσίασε είναι κομμάτι της ενότητας ruinvention που είχε σαν θέμα τον Χρόνο και η Μαρία Πασχαλίδου με την video εγκατάσταση Αφηγήσεις πάνω σε ένα γυναικολογικό τραπέζι, προσωπικές και συλλογικές ιστορίες εγείροντας ζητήματα οικειότητας και ελέγχου.

Ο Nίκος Γιαβρόπουλος το 2011 με το έργο Αθήνα 2450 χρόνια μετά, σκιαγραφεί το ελληνικό τοπίο και διατυπώνει την άποψη ότι 2.450 χρόνια μετά τον Παρθενώνα μπορεί τα προβλήματα να είναι διαφορετικά αλλά η αντιμετώπιση της κοινωνίας, η ροπή προς τη βίαιη επίλυση των διαφορών, τα κτηνώδη αισθήματα των συμπολιτών, παραμένουν ίδια. Ο Wendelin Pressl παρουσιάζει την σκοτεινή εικόνα του σύμπαντος που βλέπει κανείς μέσα από μια τρύπα χάρτινου κουτιού.

Information

CHEAPART Booth F4 / Art Athina 013
Κλειστό Π. Φαλήρου (TaeKwonDo)
Ολυμπιακά Ακίνητα
Μωραϊτίνη 2
17561 Π. Φάληρο

Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Μαΐου: 19:00 – 22:30
Διάρκεια: 16 - 19.5.2013
Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή: 14:00 – 21:00
Σάββατο, Κυριακή: 12:00 – 21:00

Relevant Tags

Art Athina Εκθέσεις

Media Gallery