ΑρχικήARCHIVE2013Τι κόντεψα να στερηθώ | Κολεκτίβα Ομόνοια

Τι κόντεψα να στερηθώ | Κολεκτίβα Ομόνοια

Τι κόντεψα να στερηθώ | Κολεκτίβα Ομόνοια

Μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων από την Κολεκτίβα Ομόνοια στο Salon De Vortex ως CHEAPART Resident 2013, στο Θέατρο Εμπρός -στου Ψυρρή- και στον ενδιάμεσό τους χώρο.

Με αφορμή το "Urbanism for dummies", η Κολεκτίβα Ομόνοια κινείται ανάμεσα στα Εξάρχεια και του Ψυρρή, δύο από τους σημαντικότερους αστικούς πόλους του κέντρου της Αθήνας, παραδοσιακές γειτονιές κατοίκησης με στρώματα σημασιών που αλληλοτροφοδοτούνται, συμπληρώνονται, ακυρώνονται. Στη διαδρομή αυτή αποτυπώνονται οι αλλαγές στη χρήση της γης, τα παλίμψηστα κτίρια, η αντιπαροχή, η συμβίωση, ο εξευγενισμός. Οι αντιφάσεις ανάμεσα στη νυχτερινή διασκέδαση και την πολιτική φόρτιση, ανάμεσα στο ιστορικό βάθος και στην πόλη ως θεματικό ψυχαγωγικό πάρκο. Στη διαδρομή από του Ψυρρή στα Εξάρχεια, βρίσκεται η Αθήνα που ερημώνει, οι δρόμοι που αδειάζουν, οι επιχειρήσεις της αστυνομίας, τα κλειστά καταστήματα.

Ωστόσο, στο περιθώριο κάθε συλλογικής δράσης, στα απόνερα κάθε ανάλυσης, στο δημόσιο χώρο, εγγράφεται κυρίως ένα υποκείμενο που αρρωσταίνει και φθείρεται , που επιθυμεί, που υποφέρει, που στερείται. Που βλέπει τις βεβαιότητές του να κλυδωνίζονται, τους φόβους τους να αποκτούν υπόσταση, που χάνει τις αναφορές του, τις διαδρομές του, τους φίλους, τους οικείους του. Το υποκείμενο που έχει τη δική του ιστορία η οποία τροφοδοτεί, συμπληρώνει, ακυρώνει τη συλλογική αφήγηση.

Το "Τι κόντεψα να στερηθώ" ως μια ειρωνική φωνή που προσπαθεί να σαρκάσει την απώλεια ως τάχα ανακούφιση αλλά και ως αίτημα ενός υποκειμένου που αρνείται να στερηθεί το σώμα και το λόγο του σε μια υπό κατάρρευση πόλη.

Συμμετέχουν οι: Νίκος Αρβανίτης, Έφη Γιαννοπούλου, Ευδοκία Δεληπέτρου, Βασιλική Δήμου / Χριστίνα Κατσάρη, Ανδρέας Θωμόπουλος, Ελένη Καλαρά, Απόστολος Καραστεργίου, ?ννα Λάσκαρη, Μελίνα Μαρκάκη / Δημήτρης Μπαλτάς, Αλέξανδρος Μιστριώτης, Σταυρούλα Μοσούλη, Μαριέλα Νέστορα, Βασίλης Νούλας / Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Φανή Σοφολόγη, Παναγιώτης Στέφος, Μαρία Τζανάκου, Στεριανή Τζιτζιλώνη, Δημήτρης Ντοκατζής, Θεόφιλος Τραμπούλης.

Επιμέλεια: Θεόφιλος Τραμπούλης

Η Κολεκτίβα Ομόνοια συγκροτήθηκε ως ομάδα εντός του ανοιχτού αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός από καλλιτέχνες και θεωρητικούς διαφορετικών πεδίων. Στόχος της είναι η παραγωγή μορφών μεταξύ των τεχνών, μεταξύ θεωρίας και τέχνης, η ανάπτυξη στο δημόσιο χώρο.

Information

CHEAPART Resident
Salon de Vortex


Τι κόντεψα να στερηθώ
Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη, 14 Μαίου
Διάρκεια: 14.5 - 8.6.2013
Ωρες λειτουργίας: Τετ - Παρ 17:00 – 20:00, Σαβ 12:00 – 15:00, και με ραντεβού

https://salondevortex.wordpress.com
https://kolektivaomonoia.wordpress.com

CHEAPART
Α. Μεταξά 25, 10681 Αθήνα

Relevant Tags

Resident Program Salon de Vortex Resident Salon de Vortex

Media Gallery