ΑρχικήARCHIVE2013Η Διαλεκτική της Ανοικοδόμησης (συμπληρωμένη)

Η Διαλεκτική της Ανοικοδόμησης (συμπληρωμένη)

Το παρόν σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τη λήθη του ιστορικού | Urbanism for Dummies

Η Διαλεκτική της Ανοικοδόμησης (συμπληρωμένη)

Το Salon De Vortex έχει επιλεγεί για το 2013, για το πρόγραμμα υποστήριξης και προώθησης της σύγχρονης τέχνης CHEAPART Resident που πραγματοποιείται στο χώρο της CHEAPART.
Tα βασικά μέλη της ομάδας SDV, Γιάννης Γρηγοριάδης και Γιάννης Ισιδώρου, εκθέτουν την εγκατάσταση "Η διαλεκτική της ανοικοδόμησης", προσδιορίζοντας τις κατευθύνσεις ενός ευρύτερου ερευνητικού εγχειρήματος υπό τον τίτλο Urbanism for Dummies.

Τεκμήρια από αρχειακό υλικό σχετικά με την αιφνίδια μεταβολή του χτισμένου τοπίου, σύμβολα και ερμηνείες των κοινωνικών κωδίκων που επέβαλε το νεωτερικό πολεοδομικό πρότυπο στην Ελλάδα, αλλά και χειρονομίες της αδρής υλικότητας αποτελούν τα κύρια εκφραστικά εργαλεία αυτής της εγκατάστασης.

Μια απόπειρα να στοχαστούμε ιστορικά το παρόν σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται κατά βάση από την λήθη του ιστορικού. Το νέο αυτό σχέδιο αφού επισημαίνει την προβληματική και τον ειδοποιό χαρακτήρα του ελληνικού μικροαστισμού, προχωρά στην εποπτεία της ανοικοδομητικής ιδέας ως τον κεντρικό άξονα γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκαν οι μέθοδοι και οι πρακτικές του πλουτισμού, του καταναλωτισμού, της ραγδαίας εξάπλωσης του κιτς και της τελικής πολιτισμικής ομογενοποίησης.

Information

CHEAPART Resident
Salon de Vortex


Η Διαλεκτική της Ανοικοδόμησης (συμπληρωμένη)
Εγκαίνια: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου
Διάρκεια: 24.1 - 16.2.2013
Ωρες λειτουργίας: Τετ - Παρ 17:00 – 20:00, Σαβ 12:00 – 15:00, και με ραντεβού

https://salondevortex.wordpress.com

CHEAPART
Α. Μεταξά 25, 10681 Αθήνα

Relevant Tags

Resident Program Salon de Vortex Resident Salon de Vortex

Media Gallery