ΑρχικήINITIATIVESBACK TO ATHENS FESTIVALBack to Athens

Back to Athens

Από το 2012, το φεστιβάλ συγκεντρώνει το τοπικό & διεθνές καλλιτεχνικό δυναμικό στο κέντρο της πόλης

Back to Athens

Το Back to Athens σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πρώτη φορά το 2012 στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Κοτζιά όπου και παρέμεινε μέχρι το 2014. Το 2016 - 2017 πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πλατεία και περιοχή των Εξαρχείων, και το 2018 έδωσε ένα δυναμικό παρόν στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες μέσα από το οργανωμένο πρόγραμμα εικαστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ, ζωντανεύουν χώρους επάνω και γύρω από τις Αθηναϊκές πλατείες με εκθέσεις, περφόρμανς, εκδηλώσεις, δρώμενα, ομιλίες και προβολές.

Το Back to Athens είναι μια πλατφόρμα ιδεών, ένα ετήσιο ραντεβού με το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας. Η ιδέα του Back to Athens βασίστηκε στην σκέψη πως μια σειρά γεγονότων μπορεί να αλλάξει την εικόνα που έχουμε για το κέντρο της πόλης. Προσκαλούνται Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, ομάδες και επιμελητές, που αντιλαμβάνονται την πόλη ως ανοιχτό πεδίο δράσης, αλλά και ως ένα περιβάλλον σε συνεχή βίαιη μεταμόρφωση.

Το Back to Athens συνεργάζεται με πρεσβείες, καλλιτεχνικούς φορείς και ιδρύματα, προγράμματα ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, επιχειρήσεις, ιδιώτες για την υλοποίηση των εκδηλώσεων.
Η διοργάνωση ανοιχτή σε συνεργασίες.

Back to Athens, από το 2012 – σήμερα 

4 περιοχές
6 διοργανώσεις
11,000 επισκέπτες
16 κτίρια
82 σημεία εκδηλώσεων
42 θεματικές εκθέσεις
424 Έλληνες & Διεθνείς καλλιτέχνες
68 επιμελητές
5 θεατρικές παραστάσεις
75 performance
28 μουσικές performance
6 festival
83 προβολές
ομιλίες / workshop / ξεναγήσεις

Media Gallery