ΑρχικήINITIATIVESATHENS INTERSECTIONAthens Intersection

Athens Intersection

Athens Intersection

Το κέντρο της Αθήνας ζωντανεύει. Με βάση την πιλοτική αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, το πρόγραμμα του Athens Intersection παρουσιάζει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε κενά κτίρια και εμπορικά καταστήματα της περιοχής. Εκθέσεις, performance, προβολές, ξεναγήσεις σε στοές, κρυφά μέρη και ατελιέ καλλιτεχνών συνθέτουν το πρόγραμμα του Athens Intersection. Μια περιήγηση στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας με οδηγό τον πολιτισμό. Το Εμπορικό Τρίγωνο μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών.

Από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι σήμερα, τo Athens Intersection έχει υλοποιήσει 14 εκθέσεις, 30 εικαστικές εγκαταστάσεις σε 3 ζώνες του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας με τη συμμετοχή ισάριθμων καλλιτεχνών και καταστημάτων, performances καθώς και το Διεθνές Φεστιβάλ Back to Athens 6.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου Athens Trigono του Δήμου Αθηναίων. Τα κτίρια της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, Βύσσης & Αγάθωνος και Αιόλου & Αθηναίδος άνοιξαν μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης χάρη στο πιλοτικό Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων. Τα κτίρια, My Odyssey Βασιλικής 1, Πραξιτέλους 33, αλλά και αυτό του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Βασιλικής & Αιόλου, αποτελούν μέρος των ιστορικών κτιρίων της νεότερης Ελληνικής αρχιτεκτονικής (από το 1860 μέσα από τη δεκαετία του ’30 μέχρι τη δεκαετία του ’70) που συμπληρώνουν τον χάρτη δράσεων του Athens Intersection.

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων έχει στόχο την συνολική αναζωογόνηση της περιοχής. To πρόγραμμα του δήμου ενισχύει αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με τη συνεργασία του Athens Partnership.

Athens Intersection
Γιώργος Γεωργακόπουλος, επιμελητής Athens Intersection
Φωτεινή Καπίρη, συντονισμός Athens Intersection
Θάνος Βόβολης, επιμέλεια performances 
Κυριάκος Σπύρου, [Aπρίλιος - Μάιος 2017]

Media Gallery