ΑρχικήARCHIVE2018Aρκτου παρούσης.. / Back to Athens 6

Aρκτου παρούσης.. / Back to Athens 6

Όσο αναγνωρίζει τα ίχνη, ο καλλιτέχνης θα ξεπερνά τον προσωπικό εγκλεισμό και τη Δυστοπία

Aρκτου παρούσης.. / Back to Athens 6

Αρκτου παρούσης, ίχνη μη ζήτει.
[ Όταν η αρκούδα είναι εδώ, μην ψάχνεις τα ίχνη της ]
Βακχυλίδης, 518-452 π.Χ.

Η αρκούδα είναι εδώ. Ο δημιουργικός άνθρωπος μπορεί και υπεραμύνεται των προσωπικών του αξιών, κυνηγός των ελευθεριών που δικαιωματικά έχει κατακτήσει μέσα από την τέχνη. Όσο το βλέμμα αναγνωρίζει τα ίχνη, ο καλλιτέχνης θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, ξεπερνώντας τον προσωπικό εγκλεισμό και τη Δυστοπία.
Στο ιστορικό κτίριο των μέσων του 19ο αιώνα, τα ίχνη είναι ξεκάθαρα. Ο θεατής ακολουθεί τα βήματα της ιστορίας και βρίσκεται μπροστά στη σύγχρονη σκέψη 6 καλλιτεχνών που ευθυγραμμίζει το παρόν και το μέλλον σε ένα σύνολο.

Συμμετέχουν: Γιάννης Αμανατίδης, Χρύσα Βαλσαμάκη, Ελένη Κορδάλη, Χρίστος Μιχαηλίδης, Κατερίνα Μπότσαρη, Χαρά Πρωτοπαπά.

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπαλέση, Φωτεινή Καπίρη

Η έκθεση Αρκτου Παρούσης... είναι μέρος του Back to Athens 6 International Cultural Festival. Το Back to Athens ξεκίνησε το 2012 με σκοπό τη συγκέντρωση του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δυναμικού στο κέντρο της πόλης, και την προσέγγιση και εξοικείωση του κοινού με την περιοχή μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Το φετινό Back to Athens, το έκτο κατά σειρά, πραγματοποιείται από την CHEAPART σε συνδιοργάνωση με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων και το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection από 1 - 10 Ιουνίου.

Information

◉ Αιόλου και Αθηναΐδος
105 51 Αθήνα
Σάββατο - Κυριακή 12:00 – 4:00 μμ., Δευτέρα - Παρασκευή 5:00 – 9:00 μμ.

 


Relevant Tags

Back to Athens Back to Athens 6 Athens Intersection

Media Gallery