ΑρχικήARCHIVE2018Since when dont they like pink / Back to Athens 6

Since when dont they like pink / Back to Athens 6

Aφηγήσεις γύρω από την καθημερινότητα του παρελθόντος, μέσα από τον εγκαταλειμμένο χώρο

Since when dont they like pink / Back to Athens 6

Με αφορμή τον εγκαταλελειμμένο χώρο, δημιουργούμε αφηγήσεις γύρω από καθημερινές ενέργειες, συμπεριφορές και αναμνήσεις που συνέθεταν παρουσίες στο χώρο. Παρουσίες που τις εκλαμβάνουμε πλέον μέσω της απουσίας τους. Χαρακτηριστικά του χώρου, οικεία και μη αποτυπώματα και μισοβαμμένοι τοίχοι, αποκαλύπτουν ένα πιθανό παρελθόν, μια αλληλεπίδραση μέσα από την προηγούμενη καθημερινή του χρήση.
Σε αυτό το project, κατασκευάζουμε μνήμες και καταστάσεις που συνδυάζονται με τα εναπομείναντα σημάδια στον χώρο, για να προσεγγίσουμε ερωτήματα σχετικά με τις δομές των συμπεριφορών μας και πως εξελίσσονται. Τελικά, το δωμάτιο λειτουργεί σαν μια μεταφορά και ένα μέσο εξερεύνησης μια ευρύτερης κατάστασης. Τα απομεινάρια της καθημερινής ζωής, αντανακλούν σχέσεις που αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται μεταξύ του χώρου και των ανθρώπων. Τα πρότυπα για μια ‘τέλεια ζωή’ καταρρέουν μπροστά στην φθορά του χρόνου, ενώ παράλληλα έρχονται σε σύγκρουση με τις επικρατούσες αντιλήψεις και την κοινή λογική.
Διερευνούμε αυτές τις επαναλαμβανόμενες δομές συμπεριφορών και την προέλευση τους, μέσα από τις μνήμες, τις ανάγκες και τις πεποιθήσεις του καθενός. Τα όρια που δημιουργούμε /θέτουμε μεταξύ μας, συνειδητά και ασυνείδητα, ως μια διαδικασία αυτοπροσδιορισμού, αυτοεξαίρεσης, προστασίας ή και απομόνωσης. Καθώς και την αλληλεξάρτηση με το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τον ρολό της μονάδας σε ένα τέτοιο σύνολο, αλλά και πώς εφήμερες επεμβάσεις μπορούν να μετασχηματίσουν τις υπάρχουσες δομές.
Επομένως, αντιλαμβανόμαστε της δομές συμπεριφοράς ως κάτι μη στατικό, ως μια διαρκώς εξελισσόμενη διαδικασία σε αλληλεπίδραση με τον χώρο και μέσο αυτού αναζητούμε νέες πιθανές προσεγγίσεις. Τι θα συμβεί σε αυτό το δωμάτιο μετά? Ποια χαρακτηριστικά θα παραμείνουν και θα υποδηλώνουν τις παρούσες συμπεριφορές και καταστάσεις;

Συμμετέχουν: Δημήτρης Θεοχάρης, Ανέστης Ιωάννου, Angyvir Padilla, Μαρίνα Παπαδάκη, Yoel Pytowski, Naama Roth, Βαγγέλης Σάββας

Επιμέλεια: Notus Studio

Η έκθεση Since when don't they like pink? είναι μέρος του Back to Athens 6 International Cultural Festival. Το Back to Athens ξεκίνησε το 2012 με σκοπό τη συγκέντρωση του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δυναμικού στο κέντρο της πόλης, και την προσέγγιση και εξοικείωση του κοινού με την περιοχή μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Το φετινό Back to Athens, το έκτο κατά σειρά, πραγματοποιείται από την CHEAPART σε συνδιοργάνωση με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων και το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection από 1 - 10 Ιουνίου.

Information

◉ Βύσσης & Αγάθωνος
105 51 Αθήνα, 2ος όροφος
Σάββατο - Κυριακή 12:00 – 4:00 μμ., Δευτέρα - Παρασκευή 5:00 – 9:00 μμ.


Relevant Tags

Back to Athens Back to Athens 6 Athens Intersection

Media Gallery