ΑρχικήARCHIVE2018Green Room / Back to Athens 6

Green Room / Back to Athens 6

Υλικά που ερμηνεύουν και αποδίδουν το χώρο, δυνητικές αφηγήσεις ενός τόπου που γεννάται από την ανάγκη για ανάπαυλα

Green Room / Back to Athens 6

Η ομαδική έκθεση με τίτλο Green Room αφορμάται από τα υλικά και το χώρο του κτιρίου της οδού Βύσσης, επιχειρώντας μια διαφορετική ανάγνωση του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, των συνθηκών εργασίας, αλλά και την ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.
Το Green Room είναι χώρος αποφόρτισης και φυσικής ανάπαυλας. Ένας χώρος που δημιουργήθηκε από τις εταιρικές δομές για να καλύψει την ανάγκη για αποφόρτιση και χαλάρωση, σε συνάρτηση με τα απαιτητικά ωράρια και τους γρήγορους ρυθμούς της εργασίας.

Η έκθεση διαμορφώνεται γύρω από υλικά που ερμηνεύουν και αποδίδουν το χώρο, δυνητικές αφηγήσεις ενός τόπου που γεννάται από την ανάγκη για ανάπαυλα, θέτοντας ζητήματα γύρω από το πώς ζούμε και (αυτό-) προσδιοριζόμαστε μέσω της εργασίας. Τα έργα της έκθεσης συνδιαλέγονται για να επισημάνουν την αλλοτρίωση του σύγχρονου ανθρώπου, τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και της ιδιωτικότητάς του, αλλά και τη σχέση του με τη φυσική ζωή και το περιβάλλον.

Συμμετέχουν: KROUTSEF (Βάσια Μπακογιάννη), Alyssa Moxley, Μαρίλια Κολυμπίρη, Νάϊρα Στεργίου
Επιμελητική ομάδα: Χριστίνα Παντελάτου, Εύα Δερμιτζάκη

Η έκθεση Green Room είναι μέρος του Back to Athens 6 International Cultural Festival. Το Back to Athens ξεκίνησε το 2012 με σκοπό τη συγκέντρωση του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δυναμικού στο κέντρο της πόλης, και την προσέγγιση και εξοικείωση του κοινού με την περιοχή μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Το φετινό Back to Athens, το έκτο κατά σειρά, πραγματοποιείται από την CHEAPART σε συνδιοργάνωση με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων και το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection από 1 - 10 Ιουνίου.

Information

◉ Βύσσης & Αγάθωνος
105 51 Αθήνα, 1ος όροφος
Σάββατο - Κυριακή 12:00 – 4:00 μμ., Δευτέρα - Παρασκευή 5:00 – 9:00 μμ.


Relevant Tags

Back to Athens Back to Athens 6 Athens Intersection

Media Gallery