ΑρχικήARCHIVE2019In Heaven | Νίκος Αρτέμης

In Heaven | Νίκος Αρτέμης

O Νίκος Αρτέμης στήνει το ηλεκτρικό τσίρκο του opera di bestia.

In Heaven | Νίκος Αρτέμης

Στην οπτικοακουστική εγκατάσταση ‘In Heaven’, ο Νίκος Αρτέμης στήνει το ηλεκτρικό τσίρκο του opera di bestia, αυτή τη φορά στο χώρο της Παλαιάς Αποθήκης Χάρτου στην Οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, στο κέντρο της Αθήνας. Μακριά από τη λευκότητα των τοίχων μιας γκαλερί, ο εγκαταλελειμμένος χώρος λειτουργεί σαν κέλυφος, όπου ο επισκέπτης/θεατής, θα εμβυθιστεί σε ένα οπτικοακουστικό περιβάλλον, ένα λαβύρινθο σημείων, εικόνων και μουσικής, μέρη μιας ιστορίας που καλείται να ανασυνθέσει.

Μεταξύ υποσχέσεων και ματαιώσεων για ουράνιους, επίγειους ή τεχνητούς παράδεισους, ανθρωπίνων ερειπίων και ‘εξευγενισμένης’ ζώνης, το opera di bestia υψώνει συρματοπλέγματα ενός άλλου κόσμου όπου λυρισμός, ειρωνεία, ζωομορφισμός και ψυχεδέλεια συγκροτούν μια αμφίσημη αφήγηση σε μια αθηναϊκή επανερμηνεία του ‘In Heaven everything is fine’...

Η έκθεση ‘In Heaven’ του Νίκου Αρτέμη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Athens Intersection, και είναι μία από τις καλλιτεχνικές δράσεις με τις οποίες το Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αποσκοπεί στη συνολική αναβάθμιση και αναζωογόνηση της περιοχής, μας καλεί να εξερευνήσουμε την κληρονομιά του κέντρου της Αθήνας. Το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος και συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη.


Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Athens Intersection παρουσιάζει την έκθεση ‘In Heaven / Νίκος Αρτέμης’ σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, και φιλοξενείται στο κτίριο της Οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3 με την ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα.

www.athensintersection.blogspot.com
www.athenstrigono.org
www.cheapart.gr

Information

Αποθήκη Χάρτου
Χρυσοσπηλιωτίσσης 3
105 60 Αθήνα

Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Μαρτίου, 2019
Διάρκεια: 15 – 30 Μαρτίου, 2019
Ωρες λειτουργίας: Τετ – Σάβ 18:00 - 22:00


Relevant Tags

Athens Intersection Νίκος Αρτέμης

Media Gallery