ΑρχικήARCHIVE2019Τρίγωνα σε πτώση

Τρίγωνα σε πτώση

Φωτιστική εγκατάσταση της oμάδας 'Before Light' | Athens Intersection

Τρίγωνα σε πτώση

Η ομάδα Beforelight επανέρχεται με μία φωτιστική εγκατάσταση στην 'παλιά' εμπορική καρδιά της πόλης, εκεί όπου εδώ και 120 χρόνια υπάρχουν ακόμα τα ίδια καταστήματα, επιβιώνοντας και δίνοντας στην πόλη το χρώμα και την ιδιαίτερη ταυτότητα της.

Στο πλαίσιο των 'Παρεμβάσεων στην Πόλη' η ομάδα Βeforelight καλείται να φωτίσει δημιουργικά τον πεζόδρομο της Αγίου Μάρκου με μία μικρής κλίμακας παρέμβαση, δημιουργώντας μία αφήγηση και ένα νέο τοπόσημο για όσους διασχίζουν την οδό κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας. Όταν τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν, ελάχιστοι περαστικοί περνούν από εκεί. Η παρέμβαση προσκαλεί τους επισκέπτες να εντάξουν την Αγίου Μάρκου στη νυχτερινή τους βόλτα. Για την παρέμβαση αυτή η ομάδα Beforelight συνεργάζεται με τον τοιχογράφο - καλλιτέχνη Νικόλαο Τσουνάκα.

Μετά την οδό Πιττάκη και τη Στοά Εμπόρων, σειρά έχει το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας. Η ομάδα εμπνεόμενη από τη γεωμετρική αλλά και τη γεωγραφική σημασία του τριγώνου, χρησιμοποιεί το σχήμα ως εναρκτήρια ιδέα, σύμβολο και απεικόνιση για τις δύο παρεμβάσεις της.

Η πρόταση 'Falling Triangles' περιλαμβάνει φωτιστικές εγκαταστάσεις σε 2 κομβικά σημεία επί της Αγ. Μάρκου:
α. Στο σόκορο πολυκατοικίας στη συμβολή Αγ. Μάρκου και Χρυσοσπηλιωτίσσης, μία συστάδα φωτεινών τριγώνων έρχεται σε διάλογο με την τοιχογραφία Ikarus του καλλιτέχνη Νικόλαου Τσουνάκα που απεικονίζει τον Ίκαρο-Αγγελο σε πτώση.
β. Στη συμβολή Αγ. Μάρκου και Μιλτιάδου, ένα ευμέγεθες τρίγωνο πλαισιώνει έναν πλάτανο και ταυτόχρονα εκτείνεται ως τις άκρες των περιμετρικών κτιρίων κλείνοντας το μάτι στην έντονη γεωμετρία.

Πολύτιμος χορηγός υλικών κατασκευής και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού είναι η εταιρεία Electron S.A. | www. Electron.gr
Η παρέμβαση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος This is Athens-Polis| www.polis2.thisisathens.org/

http://athensintersection.blogspot.com/2019/07/falling-triangles.html

Φωτιστική εγκατάσταση: 'Τρίγωνα σε Πτώση'
Σχεδιασμός-Κατασκευή-Επίβλεψη: Βeforelight | www.beforelight.gr
Tοιχογραφία Ikarus: Νικόλαος A Τσουνάκας
Συνεργάτιδα σχεδιασμού - κατασκευής: Μελίνα Λασιθιωτάκη
Συντονισμός Υλοποίησης: Αpart- Γιώργος Γεωργακόπουλος
Φωτογραφίες: Aρης Καμαρωτός & αρχείο Athens Intersection

Information

Πεζόδρομος Αγίου Μάρκου
Διάρκεια: 7.2019 - 2020

Relevant Tags

Athens Intersection

Media Gallery