ΑρχικήARCHIVE2019Art Athina 24. 2019

Art Athina 24. 2019

Η CHEAPART στην Art-Athina 2019 με τους τους Μπάμπη Καραλή και Ελεάννα Μπαλέση.

Art Athina 24. 2019

Η CHEAPART συμμετέχει στη φετινή, 24η Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina. Από το 2001 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθηναϊκή φουάρ προβάλλει συστηματικά εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα σύγχρονων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη φετινή Art Athina, παρουσιάζονται οι εγκαταστάσεις των Μπάμπη Καραλή και Ελεάννας Μπαλέση. Η Art Athina 2019, το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα, πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Η 'ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΧΧΙΙΙ' του Μπάμπη Καραλή σχολιάζει το γεγονός ότι σε όλες τις περιόδους μεγάλων αλλαγών, διαπιστώνεται μια παράλληλη μεταβολή στην αντίληψη του ανθρώπου κυρίως για το χώρο και το χρόνο. Στη μετάβαση από την προβιομηχανική στην πρώιμη βιομηχανική εποχή διεστάλη και η αντίληψη του ανθρώπου της οικιακής και αγροτικής οικονομίας όσον αφορά την ταχύτητα, την επιτάχυνση, τη μονάδα του χρόνου και τη διαστολή της στο χώρο. Η μαζική παραγωγή δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον μέσα από την απλοποίηση και την επανάληψη της φόρμας.
Σαν την μετατροπή μιας κατάστικτης ιδιωτικότητας σε ένα νέο συλλογικό δέρμα – ύφασμα, Μια επαναλαμβανόμενη μορφή, ακόμα και της πιο όμορφης σκέψης.

'My second finger', 'Chopping' της Ελεάννας Μπαλέση,  δύο έργα - ένα ‘σημείο συνάντησης', το χέρι της καλλιτέχνιδας. Το χέρι που κράτησε το όπλο, σκότωσε το όπλο. Το χέρι αυτό, με τον δείκτη του καταγράφει τον χρόνο με μια σταγόνα αίμα, το ελάχιστο δείγμα ύπαρξης. Τόσο το έργο ‘Chopping’ όσο και το ‘My second finger’, συντίθενται μέσα από την αποδόμηση τους.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο πλαίσιο της LIVE@ArtAthina η Ελένη Μυλωνά παρουσιάσει το έργο SeaMonster Monk, μια ζωντανή οπτικοακουστική αφήγηση της βαθιάς θλίψης που προξενεί στην καλλιτέχνη η αυξανόμενη καταστροφή που απειλεί κάθε ζωή στον πλανήτη.

Επιμέλεια LIVE@ArtAthina: Σωζήτα Γκουντούνα
Ελένη Μυλωνά, SeaMonster Monk
Διαρκεια: 12 min

SeaMonster Monk | PDF


Η Art Athina 2019, τo μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα που έχει αναδειχθεί σε θεσμό πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ζάππειον Μέγαρο υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
H Art Athina ιδρύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αίθουσών Τέχνης το 1993 και αποτελεί μία από τις παλαιότερες φουάρ της Ευρώπης.
Η ισχυρή θεσμική της παρουσία φαίνεται, σήμερα, εξίσου από την ίδια την φούαρ, που φιλοξενεί ελληνικές και διεθνείς γκαλερί, αλλά και από το παράλληλο πρόγραμμα που πέρνει μέρος κατά τη διάρκεια της φουάρ και όλου του έτους.
Η Art Athina οργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης.

https://art-athina.gr/art-athina-2019/

Information

CHEAPART @ Art Athina 2019 | B4
Μπάμπης Καραλής - Ελεάννα Μπαλέση

Ζάππειο Μέγαρο
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας
Αθήνα 105 57

Διάρκεια: 13- 16 Σεπτεμβρίου, 2019
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο - Δευτέρα 12:00 - 21:00


Relevant Tags

Art Athina

Media Gallery