ΑρχικήARCHIVE2020Always forever: Phoenix Athens / Back to Athens 7

Always forever: Phoenix Athens / Back to Athens 7

Το ανθρώπινο σώμα όταν επηρεάζεται από πρωτοφανείς καταστάσεις

Always forever: Phoenix Athens / Back to Athens 7

Στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Back to Athens 7, η Phoenix Athens παρουσιάζει την έκθεση: Always forever με έργα των Ιλεάνα Αρναούτου, Αννα Φαφάλιου, Δημήτρη Γιν και Λι Γουέλς.

Η έκθεση Always forever αναφέρεται στην κατάσταση του ανθρώπινου σώματος όταν επηρεάζεται από αβέβαιες και πρωτοφανείς καταστάσεις. Χρησιμοποιώντας μια εγκάρσια προσέγγιση, οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα που δείχνουν την αντίληψή τους για το σώμα μέσα στον κοινωνικό τρόπο ζωής και την καθημερινότητα. Η έκθεση παρουσιάζει έναν συνδυασμό διαφορετικών μέσων που παίζουν με την έννοια του ανήκειν, του αποπροσανατολισμού και της νοσταλγίας.

Το Always forever φέρνει θέματα του σύγχρονου αθηναϊκού τρόπου ζωής, όπως η κοινωνική συνειδητοποίηση και η κοινωνική ένταξη του σώματος μετά την απομόνωση. Η έκθεση εγείρει ερωτήματα όπως πώς μπορούμε να αποκαταστήσουμε την κοινότητα; Tι σημαίνει «κανονικότητα» για τους Έλληνες;

Η νέα δουλειά των Dimitri Yin και Lee Wells εμπνέεται από πρόσφατα γεγονότα, την σύγχρονη ελληνική τέχνη και την κοινωνική οικολογία. Το έργο της Aννας Φαφάλιου και της Ιλένας Αρναούτου κλίνει προς τις έννοιες της φυσικότητας και του σώματος μέσα στην κοινωνία.

Η έκθεση γίνεται μια εκδήλωση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στην Αθήνα που εξηγείται από τα μέσα της σύγχρονης τέχνης. To Always forever δίνει φόρο τιμής στη σημασία της τέχνης, παρά την τρέχουσα κρίση και γιορτάζει την καλλιτεχνική έμπνευση και δημιουργικότητα.

Επιμέλεια: Dimitri Yin, Χριστίνα Μακρή
Συμμετέχουν: Ιλεάνα Αρναούτου, Aννα Φαφάλιου, Dimitri Yin, Lee Wells

https://www.phoenixathens.org

Information

Αιόλου 48-50


105 60 Αθήνα, 1ος όροφος
Τετ. 1 Ιουλίου, 16:00 -22:00
Πέμ. 2.07, Παρ. 3.07, 16:00 – 21:00
Σάβ. 4.07, 12:00 – 21:00

 

Relevant Tags

Back to Athens 7

Media Gallery