Η CHEAPART με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ΥΠΠΟΑ, υλοποιεί από το 2020 το έργο "Ψηφιοποίηση Υφιστάμενου Ιδιόκτητου Πολιτιστικού Αρχείου, 25 χρόνια CHEAPART". Το αρχείο συμπεριλαμβάνει, εκτός από τις εκθέσεις, τις συνεργασίες, τους πρότυπους πολιτιστικούς χώρους που δημιουργήθηκαν και φιλοξένησαν το πρόγραμμα του οργανισμού, αλλά και τους ίδιους τους καλλιτέχνες, επιμελητές, φιλότεχνους και συνεργάτες που συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή εικαστική διαδρομή των 25 χρόνων.

Η δημιουργία ενός μεγάλου ψηφιακού αρχείου, προσβάσιμου ηλεκτρονικά, στόχο έχει να διαφυλάσσει σημαντικές, για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα, εκθέσεις. Αποτελεί μοναδικό εργαλείο για τη νεότερη γενιά που θέλει να μελετήσει και να ανατρέξει στη πρωτοπορία της εποχής. Στο πλαίσιο αυτό, η CHEAPART ψηφιοποιεί και διαθέτει στο κοινό 390+ εκθέσεις, εμβληματικές εγκαταστάσεις και πειραματικές για την εποχή τους, παραγωγές που έχουν παρουσιαστεί από το 1995 μέχρι σήμερα.

Εκτός από τον κεντρικό εκθεσιακό χώρο η CHEAPART (1995-σήμερα), στο αρχείο περιλαμβάνονται οι παράλληλοι συνδεόμενοι πειραματικοί χώροι και θεσμοί, σχεδιασμένοι και υποστηριζόμενοι εξαρχής από το καλλιτεχνικό δυναμικό και τα πρόσωπα της CHEAPART όπως:

• το CAMP! (2011-14)
(Taf) the Art Foundation (2009-11)
The ArtWall (2012-17)
PindarosHotel (2013-17)
CHEAPARTHalandri (2013-2015)
• το διεθνές καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Back to Athens (2012-σήμερα)
• τον συντονισμό διακαλλιτεχνικών εξωστρεφών ενεργειών Athens Intersection (2017-σήμερα)
• το δίκτυο/θεσμό εξωστρέφειας σε πόλεις του εξωτερικού με τη συμμετοχή κυρίως καλλιτεχνών από το εξωτερικό (2007-σήμερα) ARTmART/CHEAPART Wien, CHEAPART Amsterdam, CHEAPART Cyprus.

Παράλληλα:
• τη συμμετοχή της CHEAPART στην Art-Athina με ειδικές εγκαταστάσεις (2001- σήμερα)
• τον σχεδιασμό της ελληνικής πρότασης για την Biennale Sao Paulo (2004)
• ομιλίες, συμπόσια συζητήσεις με σημαντικούς ανθρώπους των τεχνών για επίκαιρα καλλιτεχνικά θέματα.

Η ψηφιοποίηση του 25τούς αρχείου της CHEAPART αποτελεί αλληλένδετο σώμα με την ανάπτυξη και εξέλιξη της υπάρχουσας κοινότητας των εκατοντάδων καλλιτεχνών και ανθρώπων του πολιτισμού με τους οποίους ο Οργανισμός και οι παράλληλοι συνδεόμενοι πειραματικοί χώροι της, έχει συνεργαστεί.

  Μια μεγάλη πολιτιστική διαδρομή 25 χρόνων,
σε εξέλιξηΤο ψηφιακό αρχείο της CHEAPART διαφυλάσσει σημαντικές, για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα, εκθέσεις.

Αποτελεί μοναδικό εργαλείο για όσους θέλουν να μελετήσουν και να ανατρέξουν στην πρωτοπορία της εποχής, αλλά και σε 390+ διεθνείς εκθέσεις και παραγωγές πειραματικού χαρακτήρα.