ΑρχικήARCHIVE2020Ζώντας σε Τουτοριακούς χρόνους: Back Space / Back to Athens 7

Ζώντας σε Τουτοριακούς χρόνους: Back Space / Back to Athens 7

Βιώνοντας την εποχή των τον περιορισμών

Ζώντας σε Τουτοριακούς χρόνους: Back Space / Back to Athens 7

“Η τεχνική απαιτεί προβλεψιμότητα και, στον ίδιο βαθμό, ακρίβεια της πρόβλεψης. Είναι αναγκαίο λοιπόν, η τεχνική να επικρατήσει πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη......η τεχνική πρέπει να αναγάγει τον άνθρωπο σε ένα τεχνικό ζώο, τον βασιλιά των σκλάβων της τεχνικής”

Jaqcues Ellul, The technological Society, 1964

Μέσα στην δίνη τον περιορισμών βιώνεται η εποχή της τεχνολογικής αυθεντίας στο ζενίθ και σχεδόν ταυτόχρονα, ένας Ινδός γεωπόνος μπολιάζει κάκτους διαφορετικών ειδών για καλλωπιστικούς σκοπούς, ένα 4χρονο Μαλαισιανό αγόρι μαγειρεύει τηγανιτό ρύζι με λαχανικά σε ένα τεράστιο γουόκ, ένας Σκοτσέζος μεσήλικας αναπτύσσει τη δική του θεωρία για την ιδανική μόνωση ταρατσών, μια Νεοϋορκέζα μπλόγκερ καταγράφει τα 674 φυτά εσωτερικού χώρου που διατηρεί στο διαμέρισμά της και φυσικά γνωρίζει το κάθε ένα λατινικό τους όνομα. Ατελείωτες ώρες καταγραφής της εφευρετικότητας του είδους μας να αποδείξει ότι μπορεί και καλύτερα, και έχει την θέληση να μοιραστεί μαζί σου στιγμές τεχνολογικής αναλαμπής, να σε μάθει τα μυστικά της, ένας ωκεανός επαγγελμάτων που μας ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη ακούραστα μόνο με ένα κλικ, αρκεί να διατηρείς άσβεστη τη δίψα για νέα ακατέργαστη, αμοντάριστη, ανεπιτήδευτη γνώση! Cheers to you!!

Στο δικό μας επίτευγμα δε θα είστε θεατές μιας ακόμα επίδειξης, ενός ακόμα μυστικού ταλέντου, ενός ακόμα επαγγέλματος που συγκρατεί τα ευρήματα της έρευνάς του, για λίγο και μόνο, σε πραγματικό χρόνο και χώρο. Θα χρειαστεί όμως να είστε εκεί για να βιώσετε τη διαφορά της εμπειρίας. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Εικαστικό έργο: Ελεάννα Μπαλέση
Επιμέλεια, κείμενο: Κατερίνα Μπότσαρη

backspace.athens

Information


Αιόλου 48-50

105 60 Αθήνα, 4ος όροφος
Τετ. 1 Ιουλίου, 16:00 -22:00
Πέμ. 2.07, Παρ. 3.07, 16:00 – 21:00
Σάβ. 4.07, 12:00 – 21:00

 

Relevant Tags

Back to Athens 7

Media Gallery