ΑρχικήCURRENT202125 χρόνια CHEAPART

25 χρόνια CHEAPART

Ψηφιοποίηση Πολιτιστικού Αρχείου 25 χρόνια CHEAPART

25 χρόνια CHEAPART

Μια μεγάλη πολιτιστική διαδρομή 25 χρόνων, σε εξέλιξη

Η CHEAPART με την πολύτιμη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, πρόκειται να ψηφιοποιήσει και να διαθέσει στο κοινό το αρχείο της πορείας της, καθώς και των παράλληλων συνδεόμενων πειραματικών χώρων και θεσμών από το 1995 – σήμερα.

Η CHEAPART λειτουργεί από το 1995 ως η πρώτη artist run γκαλερί στην Ελλάδα. Με συνεχή παρουσία για ένα τέταρτο του αιώνα, χαρακτήρισε και χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή, υλοποιώντας ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα - πρότυπο για τις επόμενες γενιές των σημερινών artist run spaces. Θεωρείται ο πατέρας της σημερινής ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής. Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στις εκθέσεις αλλά κυρίως στον τρόπο λειτουργίας και προσαρμογής στις εκάστοτε οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ώστε να μένει στο προσκήνιο για πάνω από 25 χρόνια. Αλλά το σημαντικότερο έργο που επιτέλεσε η CHEAPART από το 1995 μέχρι σήμερα είναι η επί της ουσίας υποστήριξη και ένταξη στον καλλιτεχνικό στίβο πολύ νέων καλλιτεχνών σε διαφορετικούς τομείς.

Η σημαντική αυτή, ενεργή πορεία των τελευταίων 25 χρόνων, περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο αρχείο εκθέσεων, με τη συμμετοχή και συνεργασία σχεδόν του συνόλου του ενεργού καλλιτεχνικού δυναμικού της Ελλάδας. Η καταγραφή και η διάθεση του υλικού διαδικτυακά προσβάσιμο στο κοινό, θα δώσει στο φιλότεχνο κοινό και στη καλλιτεχνική κοινότητα, πρόσβαση σε ένα σημαντικό αρχείο, μέρος της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης. Αποτελεί πηγή γνώσης, έμπνευσης, με case study για τη νέα γενιά που διαμορφώνει την αντίληψη της για την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Media Gallery