Οι πρωτόγνωρες αλλαγές που επέφερε η πανδημία του 2020 για τον καλλιτεχνικό χώρο και τον παγκόσμιο κοινωνικό και οικονομικό ιστό, επηρέασε την καθημερινότητα τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Έτσι ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας ενός ιδιότυπου λεξικού – αρχείου με τη μορφή βιντεο- συνεντεύξεων. Σε κάθε ενότητα, 20 Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Αυστρία παρουσιάζουν το έργο τους και καταθέτουν τους προβληματισμούς τους για τις εκάστοτε συνθήκες. Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντούν, πως θα εξελιχθούν αυτά τα δεδομένα στο μέλλον.

Οι συνεντεύξεις για 2020 επικεντρώνονται στο θέμα του εγκλεισμού, του περιορισμού, και στην επαναξιολόγηση και στάση απέναντι στο έργο τέχνης αλλά και στο προσωπικό, καλλιτεχνικό έργο.

Για το 2020 απαντούν οι: Francis Ruyter, Olga Georgieva, Jeremias Altmann, Peter Fritzenwallner, Isidora Krstic, Julian Palacz, Olivier Hölzl, Karin Maria Pfeiffer, Veronika Schubert, Βασίλης Γαλάνης, Μπάμπης Καραλής, Κώστας Λαλές, Ναταλία Μαντά, Luiza Margan, Δημοσθένης Μπογιατζής, Κατερίνα Μπότσαρη, Amo Soy, Κλεοπάτρα Τσαλή, Σωτήρης Φωκέας, Ανδρέας Βούσουρας.

Την πρωτοβουλία επεξεργάζονται οι: CHEAPART (Αθήνα), Gallerie Artmark (Βιέννη), ARTmART

Τους καλλιτέχνες και την παραγωγή επιμελούνται οι:
Γιώργος Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη Johannes Haller, Christian Rupp.

20 συνεντεύξεις παρουσιάζονται στο theculturechannel.com. Πρόκειται για ένα κανάλι που σκοπό έχει τη γνωριμία, το ρεπορτάζ και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής αλλά και την ανάπτυξη πρωτότυπου περιεχομένου, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό καλλιτεχνών και πολιτιστικών χώρων

Με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

www.theculturechannel.com

  20 Καλλιτέχνες -
20 Ιστορίες
| 20 KünstlerInnen -20 Geschichten

Ένα διαδικτυακό project που σκοπό έχει να δώσει φωνή στους προβληματισμούς Ελλήνων καλλιτεχνών σε διάλογο με καλλιτέχνες από την Αυστρία.
Το "20 Καλλιτέχνες - 20 Ιστορίες" ξεκίνησε το 2020 με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

→ Καλλιτέχνες - 20 Ιστορίες | 2020