ΑρχικήARCHIVE2016CHEAPART 81 ΔΕΘ

CHEAPART 81 ΔΕΘ

Ο πιο δημοφιλής θεσμός τέχνης η CHEAPART, για 3η χρονιά μέσα στη ΔΕΘ

CHEAPART 81 ΔΕΘ

Την επιτυχημένη συνεργασία της CHEAPART – ΔΕΘ Helexpo επισφραγίζει η φετινή επετειακή διοργάνωση CHEAPART μέσα στην 81η ΔΕΘ – Helexpo που πραγματοποιείται από τις 10 – 18 Σεπτεμβρίου, 2016.

Ο θεσμός της CHEAPART, περισσότερο επίκαιρος παρά ποτέ, έχει πλέον εδραιωθεί ως το εικαστικό γεγονός μέσα στην ΔΕΘ Helexpo, τη μεγαλύτερη διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την CHEAPART επισκέφτηκαν πέρσι 45.000 άτομα, κατατάσσοντας την τρίτη σε επισκεψιμότητα περίπτερο μέσα στη Διεθνή έκθεση, με ανοδική προβλέψη για τη φετινή διοργάνωση.

Από τις 10 – 18 Σεπτεμβρίου, 2016, δεκάδες καλλιτέχνες και εκατοντάδες έργα παρουσιάζονται σε περισσότερους από 300.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες. Η CHEAPART είναι προσκεκλημένη της διοργάνωσης ΔΕΘ για τρίτη χρονιά, της έκθεσης που αποτελεί σημείο αναφοράς του εμπορικού δικτύου Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, θα είναι σημαιοφόρος της τέχνης και του πολιτισμού.
Η στρατηγική της ΔΕΘ-Helexpo εστιάζεται στην εξωστρέφεια, καινοτομία και την τεχνολογία. Με στόχο το πρωτοπόρο, το σύγχρονο, το διαφορετικό, το αποτελεσματικό και με σκοπό την ενίσχυση της ελκυστικότητας των διεθνών εκθέσεων της, προσθέτει καινοτόμα στοιχεία ενίσχυσης της εμπορικότητας.
Η ΔΕΘ-Helexpo αναγνωρίζοντας την CHEAPART την προσκαλεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η παρουσία της CHEAPART στη ΔΕΘ επισφραγίζει τον χαρακτήρα της έκθεσης-ορόσιμο που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό. Ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς και έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε ένα συμβολικά χαμηλό κόστος.
Η CHEAPART στην φετινή συνεργασία της με τη ΔΕΘ φέρνει μαζί της την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική οικογένεια εικαστικών και φιλότεχνου κοινού που συμμετέχει και παρακολουθεί συστηματικά τις εκθέσεις τα τελευταία 21 χρόνια. Στην συνεχή καλλιτεχνική παρουσία της στην εγχώρια εικαστική σκηνή η CHEAPART έχει παρουσιάσει στο κοινό, πάνω από 700 καλλιτέχνες.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σοφία Aνδρεάδη, Χρήστος Αλατσάκης, Στέφανος Αλαφούζος, Λιάνα Αναστασιάδου, Ειρήνη Ανδρίτση, Γιώτα Αποστολοπούλου, Νίκος Βαβάτσης, Νίκος Γιαβρόπουλος, Έφη Δούλια, Μιχάλης Ηλιού, Κατερίνα Καλαντζίδου, Ματίνα Καμπούρη, Νικόλας Καραθανάσης, Θοδωρής Καρανίκας, Εύα Καραντινού, Ελένη Καστρινογιάννη, Έλλη Κατσάρα, Στέλλα Κεχαγιόγλου, Χρήστος Κολιός, Πάνος Κουφός, Φαίδρα Κρέσπη, Πετρούλα Κρίγκου, Αφροδίτη Κροντήρη [Ende Neu], Ευδοκία Κύρκου, Χρύσα Λαμπρακοπούλου, Αριστείδης Λάππας, Τάσος Λιακόπουλος, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Ηλίας Μαυρόβας, Έλσα Μπoμπόλη, Μαρία Μπακανιάρη, Νατάσα Μπαλουκτσή, Ιωάννης Νομικός, Μαρία Οικονόμου, Νίκη Πάνου, Δέσποινα Πανταζή, Βασίλης Παντελίδης, Κυριακή Παπαδημητρίου / Κώστας Παπασταματίου, Ελένη Παπαδοπούλου, Ανδρέας Παπαστεργίου, Λευθέρης Πλακίδας, Χαράλαμπος Πολιτάκης, Μολυβία Πορπόδα, Σοφία Πρέκα, Δήμητρα Ριζά, Μάριος Σιμόπουλος, Τζίνα Νάτση Τζήκα, Αφροδίτη Τρουπιώτη, Μάρθα Τσιάρα, Ελένη Τωμαδάκη, Μάκης Φιόρος, ?νθια Μέγα Χαβρέ, Χρήστος Χασαπόπουλος, Παντελής Ψαρράς, Zolfaqar Shaarani

Oμάδα Σουηδών καλλιτεχνών σε επιμέλεια:
Solveig Lindgren Inderbitzin, Cecilia Sering, με την υποστήριξη  της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Αθήνα.
Καλλιτέχνες: Anna Wessman, Annelie Nilsson, Cecilia Sering, Joanna Thede, Solveig Lindgren Inderbitzin, Terese Bolander.

Την επιμέλεια της CHEAPART Θεσσαλονίκη 2016 αναλαμβάνουν οι: 
Λευθέρης Πλακίδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη

Χορηγοί επικοινωνίας
TV 100
FM 100

Information

ΔΕΘ Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
CHEAPART Pavilion
Νότια Πύλη, Gate 2. Πλατεία ΧΑΝΘ

Εγκαίνια ΔΕΘ: Σάββατο 10.9 2016
Εγκαίνια CHEAPART: Δευτέρα 12.9 2016
Διάρκεια: 10 – 18 Σεπτεμβρίου, 2016

Ώρες λειτουργίας:
Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 22:00
Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00 – 22:00

Relevant Tags

CHEAPART European Network

Media Gallery