ΑρχικήARCHIVE2003Τone Ηome

Τone Ηome

Hχητικο-οπτικές εγκαταστάσεις με αφετηρία την έννοια του σπιτιού. Coti, Δημήτρης Χαρίτος, Voltnoi

Τone Ηome

Πρόκειται για μία σειρά από ηχητικο-οπτικές εγκαταστάσεις που έχουν σαν αφετηρία την έννοια του σπιτιού, τόσο σαν χώρου ζωής όσο και σαν μεταφορικής απεικόνισης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου που το κατοικεί.

Συσκευές που πάλλονται, μίξερ που λειτουργούν σαν μουσικά όργανα, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα που κρύβουν εκπλήξεις, κρυφές ηχητικές και οπτικές πηγές δημιουργούν ένα περιβάλλον παράξενο αλλά συγχρόνως ελκυστικό και φιλόξενο, που κρύβει δυνατότητες για αλληλεπίδραση και που σε προκαλεί να παίξεις μαζί του και να επηρεάσεις έτσι το τρόπο με τον οποίο θα το βιώσεις.

Το "Tone Home" είναι ένα ανοιχτό περιβάλλον-εργαστήριο που προσκαλεί τον επισκέπτη να παίξει με τα ηχητικο-οπτικά εκθέματα και να διαμορφώσει έτσι, σε έναν βαθμό, την τελική τους μορφή που αυτά αποκτούν.

Ο επισκέπτης γίνεται και αυτός, ίσως άθελά του, μέρος του περιβάλλοντος. Το περιβάλλον εντάσσει τον επισκέπτη στο σπίτι, τον καλεί να το "κατοικήσει", να οικειοποιηθεί τα αντικείμενά του, να δράσει και να εκμαιεύσει έτσι τις ανάλογες αντιδράσεις προς αυτόν.

Coti, Δημήτρης Χαρίτος, Voltnoi

O Voltnoi είναι graphic designer και ασχολείται με την μουσική.
Ο Coti είναι μουσικός, παραγωγός και μηχανικός ήχου.
Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι VRχιτέκτονας και interactive designer.

Κείμενο της Xριστιάνας Γαλανοπούλου

Information

CHEAPART
Θεμιστοκλέους & Α.Μεταξά 25
Αθήνα 106 81

Εγκαίνια: Πέμπτη 20 Μαρτίου 2003, 20:30
Διάρκεια:
20.3 - 6.4.2003
Ώρες λειτουργίας: 14:00 – 21:00 καθημερινά & Σαββατοκύριακα


Relevant Tags

tone home

Media Gallery