MEDIA ARCHIVE


    ' '

CHEAPART 2022 Desire for Art | Δράσεις


Στο πλαίσιο της CHEAPART 2022 | Desire for Art δημιουργείται ένας πυρήνας συναντήσεων καλλιτεχνών, επιμελητών, ανθρώπων του πνεύματος και κοινού σε μία σειρά από δράσεις, performances, παρουσιάσεις και προβολές.Tετάρτη και Πέμπτη, 14 και 15 Δεκεμβρίου, 20:30, διάρκεια 1 ώρα
Αλέξανδρος Ατλιδάκης - Underathens Association — Synochi
Ο Μουσικός Novis Lucet aka Νικόλας Λειβαδίτης(nL), οι εικαστικοί Anna Theocharaki, Maestro komikern, Eugenia Demeglio, Αγγελος Παπαδόπουλος καθώς και η ομάδα «contact impro lab» έρχονται μαζί για ένα ενιαίο σύνολο με μια «χωρίς λέξεις» συνοχή.
Το Underathens Association γιορτάζει τέσσερα χρόνια ενεργής παρουσίας στο χώρο της αθηναϊκής καλλιτεχνικής σκηνής με τη δράση -Synochi- . Η ομάδα του Underathens διατηρεί μια ενεργή ταυτότητα τόσο στη μουσική διαδικασία όσο και στη παραγωγή και προώθηση της σύγχρονης εικαστικής/μουσικής σκηνής.
Η δράση -Συνοχή- είναι η ποιότητα του σχηματισμού ενός ενιαίου συνόλου. Εξετάζει την ικανότητα διαλόγου σε κανονικά επίπεδα συνέχειας και ρυθμού με βασικό στοιχείο την επανάληψη. Η performance - Synochi - αντανακλά την σχεση και την ικανότητα επικοινωνίας μεταξύ των τεχνών. Συνεκτική επικοινωνία επιτυγχάνεται όταν οι ιδέες είναι καλά συνδεδεμένες μεταξύ τους και ρέουν ομαλά η μία μέσα στην άλλη. Παρατηρούμε ότι η κοινωνική συνοχή αντικατοπτρίζεται ως μια σταθερή, αρμονική ευθυγράμμιση των σχέσεων που επιτρέπει την αποτελεσματική ροή και χρήση της ενέργειας και της επικοινωνίας που απαιτούνται για τη βέλτιστη συλλογική δράση. Ενα μουσικό ηχοτοπίο συνομιλεί με μια εικαστική εγκατάσταση στοχεύοντας να ντύσουν τη κίνηση που αφορμώμενη από τα παραπανώ περικλείει τη δράση και αποσκοπεί σε έναν ενιαίο διάλογο μεταξύ τεχνών και αισθήσεων.Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 21:30
Φίλιππος Τσιτσόπουλος, «Time is an onslaught», performance- διάρκεια: 30 λεπτά.Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 20:00
[Αρ] Νίκος Γιαβρόπουλος «Έξι μνήμες»
Αναδρομή σε έξι βίντεο έργα του καλλιτέχνη από το 1999 μέχρι σήμερα, παρουσίαση και προβολή.
Ο Νίκος Γιαβρόπουλος, καλλιτέχνης της κινούμενης εικόνας "ξεναγεί" το κοινό στο έργο του και στην καλλιτεχνική του πορεία σε βάθος χρόνου, μια παρουσίαση αναδρομικού χαρακτήρα, που προβάλλει τα έργα εκείνα που o καλλιτέχνης θεωρεί σταθμούς στην διαδρομή του και ανασύρει μνήμες τις οποίες μοιράζεται με τους θεατές. Η παρουσίαση "Έξι μνήμες" περιλαμβάνει την προβολή έξι βίντεο έργων του Γιαβρόπουλου, από το πρώτο βραβευμένο στο Μεσογειακό φεστιβάλ Mediaterra του Φούρνου το 1999 μέχρι το τελευταίο που φιλοτέχνησε ειδικά για την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης του 1821 και βρίσκεται στην μόνιμη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης. Με αυτό τον τρόπο καλύπτει μια πορεία 23 χρόνων. Σε συνέχεια της προβολής ακολουθεί συζήτηση.
Παρουσιάζονται τα έργα: Madonna 1999 διάρκεια: 4:50, Pieta 2003 διάρκεια: 7:10, Aphrodite 2004 διάρκεια: 20:00, Selfexile 2009 διάρκεια: 7:50, Oedipus 2015 διάρκεια: 4:50, Hymn for the Liberty 2021 διάρκεια: 3:10.Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 20:00
Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, ραδιοφωνική περφόρμανς, διάρκεια 33 λεπτά. 33 δ.
"Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος ετοιμάζει αβγά με μπέικον για τον Κώστα Τσώλη, η Χλόη και η Ευφροσύνη φιλοτεχνούν με ακουαρέλες το Οχυρό ʼλαμουτ, ο Ουίλλιαμ Μπάροουζ χαμογελάει από τις Αποθήκες του Ουρανού, και ο Ίκαρος τούς διαβάζει ιστορίες Έρωτος και Φιλοκαλίας.
Συμμετέχουν: Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Χλόη Ακριθάκη, Ευφροσύνη Μυτιληναίου, Λένα Μπαμπασάκη."

Κείμενα: Νικήτας Σινιόσογλου, Hegel, Mark Strand, Κώστας Αξελός & Μπαμπασάκης (από το work in progress "CABINET of CURIOSITIES".)Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 20:00
[Αρ] Spoiler CHEAPART BOOK 1995-2022
Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος παρουσιάζει το Λεύκωμα της CHEAPART που θα εκδοθεί προσεχώς στις ΙΩΛΚΟΣ Εκδόσεις.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 21:00
[Δεξ] Στράτος Στεριανός, Solo electric performance
Ο εικαστικός και μουσικός Στράτος Στεριανός σε μια σόλο περφόμανς με πρωτότυπα τραγούδια, βασισμένα σε φόρμες παραδοσιακής μουσικής μπλεγμένα με στοιχεία ψυχεδελικής ροκ με αυτοσχεδιαστική διάθεση.
Μουσική/στίχοι: Στράτος Στεριανός, Έλενα ΧατζησάββαΔευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 20:00
[Αρ] Lars* Kollros «Festival der Demokratie // Festival of Democracy»
Προβολή ντοκιμαντέρ, διάρκεια 78 λεπτά.
Στις 7 και 8 Ιουλίου, 2017 οι ηγέτες της ΕΕ και των 19 πιο ανεπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών του κόσμου συναντήθηκαν στην πόλη του Αμβούργου της Γερμανίας. Ο Γερουσιαστής του Αμβούργου, ʼντι Γκρότε χαρακτήρισε τη συνάντηση ως “Festival of Democracy”. Πάνω από 30.000 αστυνομικοί βρίσκονται στην πόλη για να την προστατεύσουν. Περίπου 100.000 άνθρωποι ήρθαν στο Αμβούργο για να διαμαρτυρηθούν. Ο Lars* Kollros και η Alexandra Zaitseva συνόδευσαν τις διαδηλώσεις με τις κάμερές τους.
Σκηνοθεσία: Lars* Kollros (web: www.misconception.de, insta: lars_von_rilrec)
Καλλιτεχνική σύμβουλος: Sascha Alexandra Zaitseva (web: www.2517.at, insta: alexandrazaitseva2517)
www.festival-der-demokratie.de

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 18:00 – 21:00
[Δεξ Δημήτρης Αθανίτης «Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο»
Προβολή Α/Μ ταινίας (Βραβείο Ερμηνείας, Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Λένα Κιτσοπούλου).
Σκηνοθεσία, Σενάριο, Παραγωγή: Δημήτρης Αθανίτης
Το «Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο» είναι πια μια κλασσική ταινία στην ελληνική φιλμογραφία. Γυρισμένο σε ασπρόμαυρο φιλμ, είναι μια σύγχρονη διασκευή του μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης, τοποθετημένη σε μια δυστοπική Αθήνα του μέλλοντος. Μια ακραία ερωτική ιστορία στην σκοτεινή καρδιά της πόλης.Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 17:00 – 22:00, durational performance
[Δεξ] Στράτος Στεριανός, Θέκλα Γαϊτη, «Αυτοί που ψάχνουν τη θάλασσα»
Ένα αυτοσχεδιαστικό ντουέτο, μια επιτελεστική τρικυμία
Περφόμανς διάρκειας χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Εκείνος ένας παραθεριστής ηχητικών και οπτικών τοπίων. Εκείνη μια αστική κολυμβήτρια που ψάχνει τη θάλασσα στα πράγματά του...ή κι αλλού.


Η CHEAPART 2022 | Desire for Art συμμετέχει στο Gallery Walk / Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αιθουσών Τέχνης ΠΣΑΤ.

CHEAPART 2022 | Desire for Art
Επιμέλεια, διοργάνωση: CHEAPART
Γιώργος Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη
Συντονισμός καλλιτεχνών: Αννα Ανδρουλάκη

www.cheapart.gr
ZOIA.com

Ρεθύμνου 2 & Βασιλέως Ηρακλείου 10682, Μουσείο
Εγκαίνια: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 2022, 14:00 – 22:00
Διάρκεια: 11 – 23 Δεκεμβρίου, 2022, 14:00 – 21:00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα