MEDIA ARCHIVE


    '

Back to Athens 2016

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Back to Athens, στα Εξάρχεια


9 ημέρες, ΧΧ Εκθέσεις, κάθε ημέρα μία εκδήλωση, party & μουσική, πλαισιώνουν το φετινό Back to Athens 4/ 2016.

Για μία εβδομάδα από τις 3 – 11 Ιουνίου, 2016, το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ Back to Athens/4 θα δώσει ένα δυναμικό παρόν στην ιστορική πλατεία Εξαρχείων. Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες ζωντανεύουν χώρους επάνω και γύρω από την πλατεία, με εκδηλώσεις, εκθέσεις, περφόρμανς, μουσικά δρώμενα, ομιλίες και προβολές. Το Back to Athens είναι μια πλατφόρμα ιδεών, ένα ετήσιο ραντεβού με το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας.

Το Back to Athens ξεκίνησε το 2012 με σκοπό τη συγκέντρωση του αθηναικού καλλιτεχνικού δυναμικού στο κέντρο της πόλης, και την προσέγγιση και εξοικείωση του κοινού με την περιοχή μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Στο φετινό Back to Athens το τέταρτο κατά σειρά έχει η διοργάνωση στη διάθεση της τρία ιστορικά κτίρια στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων. Πρόκειται για το κτίριο της CHEAPART Θεμιστοκλέους & Ανδρέου Μεταξά 25, το κτίριο της Ερεσσού 40, και το κτίριο των εκδόσεων Ύψιλον Τζαβέλλα 15. Στους χώρους αυτών των κτιρίων θα στεγαστούν 7 θεματικές εκθέσεις, 1 διαθεματική performance και 17 καταστήματα & χώρους.

Καλλιτέχνες από Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Κύπρο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στο κοινό μία εβδομάδα πολυπολιτισμικής συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων που κατανοούν την εποχή τους. Το Back to Athens 4 / 2016 πλαισιώνεται από το Berlin Soup, ένα διαθεματικό, πολιτιστικό φεστιβάλ.

Back to Athens 6 / 2018

Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Ιουνίου, 2016
Διάρκεια: 3 – 11.6.2016

Επιμέλεια, οργάνωση
Γιώργος Γεωργακόπουλος
Δημήτρης Γεωργακόπουλος
Φωτεινή Καπίρη

Συντονισμός
Βασίλης Νάσης [Υπεύθυνος συντονισμού]

Ομάδα συντονισμού
Καρολίνα Αλειφεροπούλου
Αλέξανδρος Πλατής
Ζωή Καραγιάννη ΜΕΧΡΙ ΕΔΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
 

Επιμελητές εκθέσεων
Χριστίνα Παντελάτου / Εύα Δερμιτζάκη
Notus Studio
Philipp Benkert / Johannes Rips
Γιώργος Γεωργακόπουλος / Christian Rupp
Νότα Κουλουριώτου / Ανδρέας Βούσουρας
Ελεάννα Μπαλέση / Φωτεινή Καπίρη
Κωνσταντίνος Μπάσιος
GURAM Chachanidze
Macklin Kowal / Sub Rosa Space
Ομάδα Parιa 



Εκθέσεις Back to Athens 6/ 2018

Green Room

Aφηγήσεις ενός τόπου που γεννάται από την ανάγκη για ανάπαυλα, θέτοντας ζητήματα γύρω από το πώς ζούμε και (αυτό-) προσδιοριζόμαστε μέσω της εργασίας.

 Βύσσης & Αγάθωνος, 1ος όροφος, 105 51 Αθήνα


Since when don’t they like pink?

Καθημερινές ενέργειες και αναμνήσεις του εγκαταλελειμμένου χώρου δημιουργούν αφηγήσεις.

 Βύσσης & Αγάθωνος, 2ος όροφος, 105 51 Αθήνα

MORE 


Sent from my iPhone

Ποιο είναι το τέλος ενός μηνύματος; αν ένα μήνυμα δεν τελειώσει καθόλου, πώς πρέπει να απαντήσω σε αυτό;...

 Βύσσης & Αγάθωνος, 3 & 4ος όροφος, 105 51 Αθήνα

MORE 


#Αννέττα Σπανουδάκη
Νίκος Κόκκαλης

Παρουσίαση εγκαταστάσεων από τους Αννέττα Σπανουδάκη και Νίκο Κόκκαλη.

 Βύσσης & Αγάθωνος, 5ος όροφος, 105 51 Αθήνα

MORE 


Nothing is really Queered

Η παραδοξότητα είναι πλέον μια καθημερινή πραγματικότητα. Κάθε πόρτα που ανοίγουμε μας οδηγεί στην ανακάλυψη ενός νέου κόσμου.
/ Αγγελος Σκούρτης
performance 'Παράξενα επικίνδυνη πόλη'
 
/ Μαρία Μπουρμπού MYOPIA & Blurred Soundscape 

 Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, 105 60, Αθήνα

MORE 


Strange days:
η δυστοπία του πραγματικού

Ο κόσμος άλλαξε, ο άνθρωπος φυλακισμένος στο σύμπαν των θεαμάτων βυθίζεται στον ωκεανό του εικονικού.

 MY ODYSSEY Βασιλικής 1, 10560 1ος όρ.
Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα

MORE 


Αρκτου παρούσης..

Όσο το βλέμμα του καλλιτέχνη θα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, θα ξεπερνά πάντα τον προσωπικό εγκλεισμό.

  Αιόλου και Αθηναΐδος 105 51 Αθήνα

MORE 


CAMISA

Πού διασταυρώνονται η τέχνη και η μόδα;

  Πραξιτέλους 33, 105 60 Αθήνα

MORE 


Εικαστικές διανοίξεις

Έργα της Amina Kortbi στις βιτρίνες στην Παρόδιο Στοά.

  Παρόδιος Στοά, Αιόλου 42/44
Κολοκοτρώνη – Βασιλικής, 105 60 Αθήνα

MORE 


Ο Βασιλιάς είναι γυμνός

Οι άγραφοι κανόνες, τα ταμπού, η υποκρισία, οι διαδρομές των προσωπικών και συλλογικών αποφάσεων περνάνε μέσα από την γνώση και την επικοινωνία των δεδομένων που γνωρίζουμε ή αγνοούμε.

Εικαστικές επεμβάσεις σε διαφορετικά σημεία του Back to Athens 6.

Γιώργος Βλασσόπουλος, Φιόνα Μουζακίτη

MORE 


Προβολές της Ομάδας Πάρια

Φαίδρα Δεριζιώτη, Τζωρτίνα Κοσμάτου

  Υπαίθριος χώρος Χρυσοσπηλιωτίσσης, 105 60, Αθήνα

MORE 


Matter of Matters

Δουλεύοντας με την υλικότητα γεννιούνται καινούριες δυνατότητες, νέοι ρόλοι και ορίζοντες.
Performance: Andrius Mulokas σε επιμέλεια Macklin Kowal / Sub Rosa Space 

  Sub Rosa Space Πραξιτέλους 37, 3ος όροφος, 105 60 Αθήνα

MORE