MEDIA ARCHIVE


  ' '
 • CHEAPART 2021
 • CHEAPART 2021
 • CHEAPART 2021
 • CHEAPART 2021
 • CHEAPART 2021
 • CHEAPART 2021
 • CHEAPART 2021
 • CHEAPART 2021
 • CHEAPART 2021

CHEAPART 2021

Λιγότερη σκέψη περισσότερη διαίσθηση. Size the Moment! Ας μεγαλώσουμε τη στιγμή! Μπορούμε να συμπυκνώσουμε τον χρόνο, μπορούμε το αυριανό να το κάνουμε σήμερα;


Ας μεγαλώσουμε τη στιγμή!

Ξαφνικά μετατρέπονται όλα σε κάτι άλλο. Οποιοδήποτε σχέδιο στο κοντινό μέλλον δεν είναι πια προβλέψιμο. Μπορούμε να συμπυκνώσουμε τον χρόνο, μπορούμε το αυριανό να το κάνουμε σήμερα; Μπορούμε να παρακάμψουμε από χρόνια καθιερωμένες διαδικασίες; Τα σχέδια χρειάζονται βάθος χρόνου, όχι γιατί πράγματι τον χρειάζονται, αλλά επειδή έτσι έχουμε μάθει. Κάποιοι επιβραδύνουν τα σχέδια τους - σύγχρονοι Σίσυφοι - και φτάνοντας κοντά στην εφαρμογή γυρίζουν πίσω. Πράγματι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να εφαρμόσεις τα σχέδια σου. Φεύγεις από τον ασφαλή και απυρόβλητο χώρο της σκέψης και της νόησης, πρέπει να βρεθείς στο πεδίο, να βρεις πρακτικές εφαρμογές και λύσεις. Μπορείς; Οι συγκυρίες μας ανάγκασαν να συμπιέσουμε τους χρόνους, λιγότερη σκέψη περισσότερη διαίσθηση. Η επιταγή των καιρών δεν είναι άλλη από το να γίνουμε αυθόρμητοι. Ποτέ και κανείς δεν μας το ζήτησε αυτό στο παρελθόν, Αυτή τη στιγμή ας την μεγαλώσουμε!

Ο θεσμός και οργανισμός CHEAPART σύμπλήρωσε 26 χρόνια συνεχούς πορείας στην έρευνα του πειραματικού έργου τέχνης και την ανοιχτή σχέση και εμπλοκή τόσο με την εικαστική κοινότητα, όσο και με το κοινό σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Η δημοφιλής έκθεση CHEAPART που το 1995 αξίωσε το έργο τέχνης ως πολιτιστικό αγαθό για όλους και όχι ως ακριβό προϊόν για λίγους, αποτελεί μια ζωντανή πλατφόρμα έκφρασης ιδεών και τόπος συνάντησης καλλιτεχνών και φιλότεχνων.

26η CHEAPART, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 από τις 3:00 μμ. στο ιστορικό κτίριο της Πλατείας Εξαρχείων, εκεί όπου για πρώτη φορά το 1995 άνοιξε τις πόρτες της. Από τις 12 - 23 Δεκεμβρίου, δεκάδες καλλιτέχνες προβάλλουν την προσωπική τους δουλειά, ενώ βρίσκονται στην έκθεση για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με το φιλότεχνο κοινό.

Συμμετέχουν: Χρήστος Αλατσάκης, Ελευθερία Αλεξανδρή, Σοφία Αργυρού / Μαίρη Γυφτοπούλου, Ευρυδίκη Βασιλικού-Παπαντωνίου, Χριστιάνα Βουζούνη, ʼγγελος Γιαννούλης, Gasper Pop Age, Δημήτρης Γκέλμπουρας, Πηγή Δανιηλίδη, Ειρήνη Δαπουλάκη, Ελισσάβετ Διονυσοπούλου, Εύη Καπλάνη, Κωνστάνς Ζαφείρη, Κωνσταντίνα Ζόμπολα, Μαρία Ζυγομαλά, Νικολέττα Θεοδωροπούλου, Χαρούλα Θεοδώρου, Γεωργία Θεολόγου, Εβίτα Κακαρατζά, Αλέξανδρος Καπετάνου, Δημήτριος Καπετάνου, Νικόλας Καραθανάσης, Βασιλική Καραπαναγιωτίδου, ʼντζι Καρατζά, Ελένη Καστρινογιάννη, Έλλη Κατσάρα, Στέλλα Κεχαγιόγλου, Ροδάνθη Κόλλια Ρίζου, Νίνα Κοταμανίδου, Λένα Κουτσαυτάκη, Ιουλία Λαδογιάννη, Έλλη Λαμπαδαρίδου, Σεμίνα Λάνταβου, Μυρτώ Λιότσου, Κωνσταντία Μακρή, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Μάριον Εμμανουέλα Μανιού, Αντιγόνη Μανωλίδου, Ματίνα Μαυρονικόλα, Κυριακή Μαυρουδή, Anthia Mega Chavre, Tamara Mladenovic, Σταύρος Μπονάτσος, Νικόλας Ντόριζας, Νίκη Παγιάση, Γιώργος Παναγιωτάκης, Δέσποινα Πανταζή, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Λευθέρης Πλακίδας, Πάνος Πριστούρης, Ειρήνη Ρούμπη, Geeta Roopnarine, Αντώνης Σαββουλίδης, Alexandra Sarah, Νικολέττα Σεκαρά, Τάνια Σιώπη, Κωνσταντίνος Σπυρέλλης, Αμαλία Σταυρουλάκη, Γεωργία Τρούλη, Μαρία Τσεσμελή, Έμυ Τσούγκαρη, Ελένη Τσώνη, Μάκης Φιόρος, Βασίλης Φωτσεινός, Αγγελική Χρυσού.

Παράλληλα:

The Earth and the Hand
Κυριακή 12 – Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, 2021
Ο πρώτος όροφος της CHEAPART φιλοξενεί για πρώτη φορά έκθεση με έργα κεραμικής επιλεγμένων καλλιτεχνών.
Συμμετέχουν: Μαριλία Κολυμπίρη, Κατερίνα Μιχάλαρου, Δημοσθένης Μπογιατζής,Niklas, Νάσια Παυλίδου, Κλεοπάτρα Τσαλή

Fashion exhibition Markellos Nyktas
Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Fashion presentation AGATHI by Kika
Δευτέρα 20, Τρίτη 21, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου

CHEAPART Athens 2021
Εναρξη: Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, 15:00
Διάρκεια έκθεσης: 12 – 23 Δεκεμβρίου, 2021
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 14:00 – 21:00

* Οι έκθεσεις και οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

CHEAPART Athens 2021
Επιμέλεια, συντονισμός: Ομάδα CHEAPART
Γιώργος Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη
Αννα Ανδρουλάκη, Κορνηλία Ανδρουλάκη

CHEAPART
A. Μεταξά 25. 106 81 Αθήνα