MEDIA ARCHIVE


  ' '
 • CHEAPART 85 ΔΕΘ
 • CHEAPART 85 ΔΕΘ
 • CHEAPART 85 ΔΕΘ
 • CHEAPART 85 ΔΕΘ
 • CHEAPART 85 ΔΕΘ
 • CHEAPART 85 ΔΕΘ
 • CHEAPART 85 ΔΕΘ
 • CHEAPART 85 ΔΕΘ
 • CHEAPART 85 ΔΕΘ

CHEAPART 85 ΔΕΘ

H CHEAPART βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μέρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και επιστρέφει με φυσική παρουσία καλλιτεχνών και επισκεπτών.


Ενδυναμώνοντας την επαφή με το έργο τέχνης και τον καλλιτέχνη

11 - 19 Σεπτεμβρίου 2021 | CHEAPART στην 85η ΔΕΘ

Ο θεσμός της CHEAPART στηρίζει την πραγματική επαφή των φιλότεχνων με το έργο τέχνης και τον καλλιτέχνη. Επιμένουμε στην ουσιαστική επαφή του κοινού με τα έργα της έκθεσης ώστε να διατηρηθεί και να ενδυναμωθεί ο μακροχρόνιος δεσμός των φιλότεχνων με τους εκθέτες και το θεσμό της CHEAPART.

Ελλάδα: Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον

H CHEAPART στον κεντρικό θεματικό άξονα της 85ης ΔΕΘ

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν αυτοτελείς ενότητες έργων, ενώ η CHEAPART κινείται γύρω από τον κεντρικό θεματικό άξονα της 85ης ΔΕΘ «Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί παράλληλη έκθεση με τους καλλιτέχνες της CHEAPART που θα παρουσιάσουν μια ενότητα έργων, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την πορεία και τις εξελίξεις της χώρας από το 1821 μέχρι σήμερα.

Για 7η χρονιά η CHEAPART βρίσκεται μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, για να υποδεχθεί τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης. Η CHEAPART πραγματοποιείται στο δικό της περίπτερο μέσα στις εγκαταστάσεις και στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η στρατηγική́ της ΔΕΘ-Helexpo, του παλιότερου, μεγαλύτερου εκθεσιακού φορέα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εστιάζεται σε εξωστρεφή και καινοτόμα μοντέλα όπως αυτό της CHEAPART. Φιλοξενεί τον οργανισμό και την έκθεση που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά́ σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό και ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από́ κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και να αποκτήσουν ένα αυθεντικό́ έργο. Τα τελευταία 26 χρόνια, η CHEAPART έχει συνεχή παρουσία στα διεθνή καλλιτεχνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας χιλιάδες καλλιτέχνες στο κοινό.

Συμμετέχουν: Βασίλης Αγγελόπουλος, Χρήστος Αλατσάκης, Σωτήριος Αντωνιάδης, Φρόσω Βυζοβίτου, Anthia Mega Chavre, Isabel Czerwenka-Wenkstetten, Gasper pop age, Αγγελος Γιαννούλης, Ελένη Γκλίνου, Eva Hradil, Εβίτα Κακαρατζά, Αλέξανδρος Καπετάνου, Δημήτριος Καπετάνου, Νικόλας Καραθανάσης, Βασιλική Καραπαναγιωτίδου, Ελένη Καστρινογιάννη, Ελλη Κατσάρα, Στέλλα Κεχαγιόγλου, Ιουλία Μακρή, Κωνσταντία Μακρή, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Αντιγόνη Μανωλίδου, Eλσα Μπoμπόλη, Νικόλας Ντόριζας, Hernando Osorio, Ona B., Γιώργος Παναγιωτάκης, Δέσποινα Πανταζή, Κυριακή Παπαδημητρίου, Ελένη Παπαδοπούλου, Λευθέρης Πλακίδας, Christian Rupp, Alexandra Sarah, Τάνια Σιόπη, Γεωργία Τρούλη, Μαρία Τσεσμελή, Εμυ Τσούγκαρη, Werner Widmer, Μάκης Φιόρος, Βασίλης Φωτσεινός, Φαίδρα Χάρδα, Dimitri Yin. Wall of Fame: Eλενα Αθανασιάδου, Κώστας Βαβυλουσάκης, Πολυξένη Βάκου, Σωτήρης Βαρδάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Linda Bruhne, Μαργαρίτα Γελαδά, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Πάνος Γεωργόπουλος, Ερρικα Γκουτενσβάγκερ, Κυβέλη Ζαχαρίου, Berhard Humpting, Ragna Jürgensen, Φανή Καλογιαννίδου, Νίκη Καποκάκη, Claudia Keimel, Anne Kern, Heike Kummer, Κοσμάς Λιλικάκης, Γιώργος Λυντζέρης, Θεοδώρα Μαλάμου, Κυριακή Μαυρογεώργη, Lucy Miller, Μιχάλης Παρλαμάς, Τέση Σπυλιώτη, Σοφία Φωτεινού.

CHEAPART 85η ΔΕΘ
Μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου CHEAPART

Εγκαίνια 85η ΔΕΘ: Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου, 2021
CHEAPART event εγκαινίων: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου
Διάρκεια CHEAPART 85η ΔΕΘ: 11 – 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινές: 16:00 – 22:00
Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 22:00
* Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ.

Έκθεση στο πλαίσιο του θεματικού άξονα της ΔΕΘ
“Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον”
μέσα στην CHEAPART 85η ΔΕΘ
11 – 19 Σεπτεμβρίου, 2021
Wall of Fame: Μικρή αναδρομή σε έργα καλλιτεχνών από το 1995-σήμερα

CHEAPART Pavilion
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ
Νότια Πύλη, Gate 2. Πλατεία ΧΑΝΘ

CHEAPART 85η ΔΕΘ
Λευθέρης Πλακίδας
Γιώργος Γεωργακόπουλος
Φωτεινή Καπίρη
Christian Rupp, επιμέλεια Αυστριακών καλλιτεχνών

Συντονισμός καλλιτεχνών: Αννα Ανδρουλάκη
Βοηθός συντονισμού: Κορνηλία Ανδρουλάκη

Με την υποστήριξη:
ΔΕΘ/Helexpo
Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα
Μπύρα Νύμφη