MEDIA ARCHIVE


  ' '
 • CAMISA
 • CAMISA
 • CAMISA
 • CAMISA
 • CAMISA
 • CAMISA
 • CAMISA
 • CAMISA
 • CAMISA

CAMISA

Πού διασταυρώνονται η τέχνη και η μόδα?


Αν το σκέφτεστε αυτό, ναι έχετε δίκιο, κάτω από τα ρούχα είμαστε όλοι γυμνοί.
Η έκθεση "CAMISA" μας δείχνει τη μόδα μέσα από τα μάτια των εικαστικών.

Πού διασταυρώνονται η τέχνη και η μόδα?
Μπορεί να υπάρχει μια χωρίς την άλλη?
Είναι αδύνατο να μιλάμε για μόδα χωρίς να συζητάμε για ρούχα και, μιλώντας για ρούχα, είναι δύσκολο να μειώσουμε την επιρροή της τέχνης.
Ο ρόλος της τέχνης στην ιστορία είναι αντικατοπτρισμός της κοινωνίας στην οποία δημιουργήθηκε. Ομοίως, η μόδα αντικατοπτρίζει την εποχή στην οποία υπάρχει, δημιουργείται.
Η ιστορία της τέχνης μας δείχνει ότι οι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν ρούχα για να υποστηρίξουν την αφήγηση, μεταφέροντας ένα μήνυμα στον θεατή. Είναι αδύνατο να φανταστούμε τα πορτρέτα του Van Dyke χωρίς αυτά τα επικά, πολυεπίπεδα υφάσματα και κοστούμια που δείχνουν την κοινωνική θέση.
Παρ 'όλα αυτά, γιατί οι Λέξεις μόδα, σχεδιασμός προκαλούν "φόβο" και γιατί καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν ως "Προσβολή" να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τη μόδα, εδώ, σε μάς;
Φυσικά, η μόδα δανείζεται πάντα από άλλες μορφές τέχνης. Η πηγή έμπνευσης μπορεί να είναι κλωστοϋφαντουργικά δείγματα αρχαίων πολιτισμών, γλυπτική, ακόμα και μια μουσική φράση. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ιδέες, οι σχεδιαστές αναπαριστούν μια νέα γλώσσα της τέχνης με τη μορφή ενδυμάτων. Είναι καλλιτέχνες που εργάζονται με υφάσματα, μέταλλα και με άλλα υλικά.

Η έκθεση "CAMISA" είναι μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν σε ένα χώρο δημιουργοί από διαφορετικές ειδικότητες και να συνυπάρξουν. Πρόκειται για μια πρόκληση για τους καλλιτέχνες, για να δημιουργήσουν μια φορεσιά, ένα κόσμημα, έργο, να μεταφέρουν ένα μήνυμα και να μην χάσουν τη μορφή ενός ιδιόμορφου σχεδίου όπως είναι πουκάμισο.
Όπως λέει ο Ουάιλντ - Ο Ανθρωπος πρέπει ο ίδιος να είναι ένα έργο τέχνης ή να είναι ντυμένος με ένα έργο τέχνης.

Συμμετέχουν: Κέλλυ Βαρδάκα, Κωστής Βούλγαρης, Δημήτρης Γκέτσις, Γιάννης Ζινδριλής, Βικτώρια Ιωαννίδου, Μαρία Καραθάνου, Σοφία Λαδένη, Νίκος Λαμπρινός, Νίκος Μαρίνης, Ελεάννα Μπαλέση, Θεόδωρος Ντούσης, Αντρια Πρασίνου, Μυρτώ Σαρμά, Αννέττα Σπανουδάκη, Χρήστος Συμεωνίδης, Πηνελόπη Τριανταφύλλου, Παναγιώτης Τσικλής, Κατερίνα Χριστοφορίδη.

Επιμέλεια: GURAM Chachanidze

Η έκθεση "CAMISA" είναι μέρος του Back to Athens 6 International Arts Festival. Το Back to Athens ξεκίνησε το 2012 με σκοπό τη συγκέντρωση του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δυναμικού στο κέντρο της πόλης, και την προσέγγιση και εξοικείωση του κοινού με την περιοχή μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ.


Το Back to Athens 2018, το έκτο κατά σειρά, πραγματοποιείται από την CHEAPART σε συνδιοργάνωση με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων και το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του My Odyssey/Hellas Group, του Praxitelous Bar και της εταιρείας Βίκος.

Πραξιτέλους 33
105 60 Αθήνα

Εγκαίνια: Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, 8:30 μμ.
Διάρκεια: 1 - 10.6.2018

Ωρες: Σάββατο - Κυριακή 12:00 – 4:00 μμ.,
Δευτέρα - Παρασκευή 5:00 – 9:00 μμ.