MEDIA ARCHIVE


  ' '
 • Secrets
 • Secrets
 • Secrets
 • Secrets
 • Secrets
 • Secrets
 • Secrets
 • Secrets
 • Secrets

Secrets

Οι καλλιτέχνες γίνονται σύγχρονοι αρχαιολόγοι της καθημερινότητας μας


Είμαστε μέρος ενός ζωντανού μουσείου. Η πρόσφατη ιστορία μας υπάρχει μόνο ως πολύτιμη κληρονομιά του παρελθόντος, μέχρι να επαναπροσδιοριστεί και να αποκτήσει νέα διάσταση. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αντικείμενα τα οποία διαφυλάχθηκαν σε παλαιότερες γενιές με φροντίδα, θεωρούνται πλέον μοναδικά ή πολύτιμα καθώς μετά τη μαζική αναπαραγωγή τους και την υπερβολική χρήση τους, αφανίστηκαν στο παρελθόν. Μόνο κάποια, από τύχη σώζονται μέχρι σήμερα, καθιστώντας τα σπάνια.

Η έκθεση "Secrets" μας καλεί να μεταβούμε από προηγούμενες αφηγήσεις του παρελθόντος, στο σήμερα, να αποδεσμευτούμε από τα λατρευτικά εικονο-είδωλα του χθες, να προχωρήσουμε στην κουλτούρα του τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαίο ότι η έκθεση φιλοξενείται στο ιστορικό κτίριο επί της οδού Βασιλικής που σχεδίασε και έχτισε ο Ernst Ziller το 1893. Με την πάροδο των χρόνων το κτίριο άλλαξε αρκετές χρήσεις, εμπορικές και ιδιωτικές - από αρχοντικό μεταλλάχθηκε τη δεκαετία του 20 και χαράχθηκε στη συλλογική μνήμη των Αθηναίων ως το δημοφιλές ξενοδοχείο “Park”, στη συνέχεια ως εμπορικό κατάστημα εισαγωγής προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας από τη Βραζιλία, ενώ σήμερα στεγάζει τα γραφεία του ομίλου εταιρειών Hellas Group.

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης αναλαμβάνουν το ρόλο του σύγχρονου αρχαιολόγου στην προσπάθειά τους να επαναπροσδιορίσουν όλα αυτά τα στοιχεία της καθημερινότητας που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας. Στην πορεία θα βιώσουν την αληθινή και πραγματική αξία της ανακάλυψης. Μέσα από ένα κρυφό και αινιγματικό περιβάλλον, χειροπιαστές ιστορίες αποκαλύπτουν μυστικά που ούτε φανταζόμαστε.

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Ινώ Βαρβαρίτη, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Εύα Μαραθάκη, Θεοδώρα Μιχελοπούλου, Μαρία Λουίζα Μπίρη, Φωτεινή Παλπάνα, Ηλίας Πολυχρονιάδης.

Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος


Performances

Urban Swarm, Choreogenic & co.
Site specific performance
Πέμπτη 26 Oκτωβρίου, 17:30 - 17:50
Οδός Σκουζέ & Βασιλικής, Αθήνα
Μελέτη κίνησης μέσω παραμετρικού σχεδιασμού: Νίκος Κουρνιάτης, Χρυσούλα Καραδήμα
Χορογραφική σύνθεση: Γεωργία Αντζάμπου
Συν-δημιουργοί, performers: Μαρία Βλαχοστεργίου, Μαριλένα Βλαχοσωτήρου, Πηγή Λομποτέση, Νάντια Παλαιολόγου, Μαίρη Ταλιαμπέ
Πρωτότυπη μουσική: Sons of Zevedeus
Remix πρωτότυπης μουσικής: Θέμης Βασιλείου
Συντονισμός: Χρυσούλα Καραδήμα
Επικοινωνία: Κωνσταντίνα Βουρνά

Final[5]: Mythical Cities,  Theatre enCorps
Πέμπτη 26 Oκτωβρίου, 18:00 - 18:55
Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα
Concept, design & Performance: Ana Sánchez-Colberg
Sound score: Ana Sánchez-Colberg

Επιμέλεια Performances: Θάνος Βόβολης


Η έκθεση "Secrets" πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Athens Intersection, και είναι μία από τις καλλιτεχνικές δράσεις με τις οποίες το Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αποσκοπεί στη συνολική αναβάθμιση και αναζωογόνηση της περιοχής, μας καλεί να εξερευνήσουμε την κληρονομιά του κέντρου της Αθήνας. Η έκθεση φιλοξενείται από την εταιρεία My Odyssey μέλος του Hellas Group, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Athens Intersection που επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος και συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη, τη σειρά Performances επιμελείται ο Θάνος Βόβολης.

Εγκαίνια: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια: 26.10 - 10.11.2017

Ώρες: Τετάρτη - Παρασκευή 17:00 - 21:00, Σάββατο. 13:00 - 16:00

MY ODYSSEY
Βασιλικής 1, 10560
1ος όροφος Πλατεία
Αγ. Ειρήνης, Αθήνα