MEDIA ARCHIVE


  ' '
 • The Serpent and the Milk
 • The Serpent and the Milk
 • The Serpent and the Milk
 • The Serpent and the Milk
 • The Serpent and the Milk
 • The Serpent and the Milk
 • The Serpent and the Milk
 • The Serpent and the Milk
 • The Serpent and the Milk

The Serpent and the Milk


Μέσα στο λευκό περιβάλλον που παραδοσιακά αποτελούσε παρασκευαστήριο γαλακτοκομικών προϊόντων, αναδύονται έννοιες όπως η τροφή, η αγνότητα, η κάθαρση. 5 καλλιτέχνες συνδιαλέγονται με τους έντονους συμβολισμούς που προκύπτουν από τον χώρο, με έννοιες όπως, ο πειρασμός, το σκοτεινό, ή και το διαβολικό. Ο Όφις δίνει το στίγμα του πειρασμού. Ως δημιουργοί και ως άνθρωποι, παλεύουμε μέσα μας καθημερινά με τις δύο δυνάμεις και ηθικές, για να ορίσουμε τι είναι καλό και τι κακό, στη σύγχρονη εποχή.

Συμμετέχουν: Δημήτρης Καλαγκάτσης, Παναγιώτης Κεφάλας, Ανδρομάχη Μαύρου, Εβίτα Παγώνα, Εύη Ρουμάνη

Επιμέλεια: Φωτεινή Καπίρη

Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Ιουνίου, 2017
Διάρκεια: 8 Ιουνίου – 18 Ιουνίου, 2017
Ώρες: καθημερινά 18:00 – 21:00

Παλιό γαλακτοπωλείο
Τσαμαδού 5, 106 83 Εξάρχεια


Η έκθεση "The Serpent and the Milk" είναι μέρος του Back to Athens International Arts Festival και της πρωτοβουλίας "Be My Art Guest" που ενεργοποιεί χώρους διαφορετικής χρήσης στη περιοχή των Εξαρχείων για μια σειρά πολιτιστικών γεγονότων και εικαστικών δράσεων. Στο πρόγραμμα αυτό προσκαλούνται καλλιτέχνες να συνομιλήσουν με τους καταστηματάρχες και μέσα από την διαδικασία αυτή να προκύψει ένα έργο που θα παρουσιαστεί στους χώρους αυτούς. Τα καταστήματα δεν λειτουργούν ως εκθεσιακοί χώροι για το έργο των καλλιτεχνών, αλλά σαν αναπάντεχοι χώροι συμβίωσης της τέχνης μέσα σε αυτά και την καθημερινότητα τους. Τo "Be My Art Guest" έχει διάρκεια όσο και το Back to Athens, και τα καταστήματα είναι επισκέψιμα ανάλογα με το ωράριο τους.
Μέσα από οικείες διαδρομές στην πόλη και άλλες παρακάμψεις, συναντάς απρόσμενες εικαστικές παρεμβάσεις σε χώρους και παλαιά ιστορικά καταστήματα της περιοχής. Καλλιτέχνες με χιουμοριστική διάθεση και όρεξη για ανακάλυψη, μέσα από εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, μουσική, θέατρο, προβολές, και συζητήσεις, δίνουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την καλλιτεχνική παραγωγή. Εκεί όπου ιστορικά κτίρια της δεκαετίας του 19ου και 20ού αιώνα συναντούν την αρχιτεκτονική παράνοια της δεκαετίας του 70 και του 80, εκεί συμβαίνουν πράγματα που ούτε καν φαντάζεσαι!

Το πολιτιστικό φεστιβάλ Back to Athens 5 δίνει ένα δυναμικό παρών για δεύτερη φορά στην ιστορική Πλατεία Εξαρχείων, σε κτίρια και καταστήματα γύρω από αυτήν. 8 – 18 Ιουνίου 2017. Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες ζωντανεύουν χώρους με εκδηλώσεις, εκθέσεις, περφόρμανς, δρώμενα, ομιλίες και προβολές. Το Back to Athens 5 επιμελούνται και οργανώνουν οι: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Φωτεινή Καπίρη, την επιμέλεια των performances έχει ο Θάνος Βόβολης. Το Back to Athens 5 διοργανώνει η CHEAPART, συνεργάζεται με το Artwall Project Space και το Offspring Young Artists Program, υποστηρίζεται από το Faculty Scholarship Grant from the Office for the Advancement of Research, John Jay College και τους χορηγούς επικοινωνίας Τα Νέα της Τέχνης, AAF All About Festivals, inexarchia.gr.

Το Back to Athens σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πρώτη φορά το 2012 και η ιδέα του βασίστηκε στην σκέψη πως μια σειρά γεγονότων μπορεί να αλλάξει την εικόνα που έχουμε για το κέντρο της πόλης. Προσκλήθηκαν Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, ομάδες και επιμελητές που αντιλαμβάνονται την πόλη ως ανοιχτό πεδίο δράσης, αλλά και ως ένα περιβάλλον σε συνεχή βίαιη μεταμόρφωση. Το Back to Athens είναι μια πλατφόρμα ιδεών, ένα ετήσιο ραντεβού με το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας αλλά κυρίως, είναι μια συνάντηση καλλιτεχνών στο κέντρο της πόλης, ένα μέρος που γεννιούνται ιδέες και καταφέρνουν να πραγματοποιηθούν.