MEDIA ARCHIVE


    ' '
  • CHEAPART Θεσσαλονίκη 2007
  • CHEAPART Θεσσαλονίκη 2007
  • CHEAPART Θεσσαλονίκη 2007
  • CHEAPART Θεσσαλονίκη 2007
  • CHEAPART Θεσσαλονίκη 2007
  • CHEAPART Θεσσαλονίκη 2007
  • CHEAPART Θεσσαλονίκη 2007
  • CHEAPART Θεσσαλονίκη 2007

CHEAPART Θεσσαλονίκη 2007


Όταν το 1995 δεκαέξι καλλιτέχνες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πρώτη CHEAPART έθεσαν ορισμένα ερωτήματα για το κοινό, όχι μόνο το φιλότεχνο και πήραν κάποια ρίσκα. Κάνει η τιμή την αξία του έργου; Ή μήπως η πολλαπλότητα του; Η η παρουσίαση του σε μεγάλη και αναγνωρισμένη αίθουσα της εποχής; Πόσο ρίσκο μπορεί να είναι η παρουσίαση του έργου του καλλιτέχνη με τιμές χαμηλές, αλλά πέρα ως πέρα ρεαλιστικές σε αντίθεση με υψηλές, αλλά πλασματικές τιμές. Στο διάστημα των τελευταίων αυτών 12 χρόνων πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την CHEAPART και καλά και κακά. Είναι όλα σωστά γιατί η CHEAPART είχε και έχει πάντα τα αυτιά της ανοικτά για κάθε διάλογο και είναι πάντοτε πρόθυμη να απαντήσει κάθε ερώτημα από οποιονδήποτε χωρίς ενδοιασμούς και υποκρισίες. Σίγουρο είναι ότι το θέμα της τιμής προκάλεσε και ίσως ακόμα προκαλεί, αλλά από την άλλη πολλοί καλλιτέχνες που σήμερα συνεργάζονται με αρκετές άλλες αίθουσες έκαναν την παρουσία τους γνωστή μέσα από τις εκθέσεις αυτές τα τελευταία χρόνια.

Η CHEAPART πραγματοποιήθηκε την πρώτη φορά το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Από τότε η πρώτη CHEAPART κάθε χρονιάς παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη. Η CHEAPART Θεσσαλονίκη 2007 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς στο κτίριο των Κοιτώνων, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα. Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος 85 επιλεγμένοι καλλιτέχνες με καινούριες ενότητες έργων και είναι η μεγαλύτερη που διοργανώθηκε μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Πολλούς από τους καλλιτέχνες αυτούς είχε την ευκαιρία να δει και το διεθνές κοινό στη Βιέννη τον Μάιο στην πρώτη διεθνή CHEAPART με τίτλο ARTmART στο πλαίσιο της Vienna Artweek.

Αν τόσο η συνέπεια όσο και η ποιότητα δεν ήταν τα σημεία αναφοράς για καλλιτέχνες και διοργάνωση τότε η CHEAPART θα ήταν ένας ακόμη διάτων αστέρας που έλαμψε για λίγο στον καλλιτεχνικό ουρανό και έσβησε απότομα από την τριβή με την ατμόσφαιρα της ελληνικής πραγματικότητας.

Την έκθεση εγκαινιάζει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Ιωσηφίδης την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007 στις 21:00 στο Κτίριο Κοιτώνων, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Συμμετέχουν: Αγαπητός Αγαπητάκης, Ελενα Αθανασιάδου, Στέφανος Αλαφούζος, Νέλλη Αλμπέρτου, Αντζυ Ανδρεαδάκη, Τερέζα Ανταράκη, Μαρία Αντωνάτου, Σωκράτης Αργείτης, Νατάσσα Αριστειδάκη, Νίκος Ασλανίδης, Κατερίνα Βαφειά, Μαργαρίτα Γελαδά, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Ανθή Μπάρτζη, Πάνος Γεωργόπουλος, Μυρτώ Γλάρου, Ελλη Γρίβα, Χαράλαμπος Δερμάτης, Νατάσα Διαλυσμά, Αντώνης Ψαρράς, Δόμνα Δέλλιου, Παναγιώτης Δορμπαράκης, Μιχάλης Δουκουμετζάκις, Θαλασσινή Δούμα, Ευτυχία Ερμίδου, Μαρία Ζαχαράκη, Βασίλης Θέος, Κατερίνα Ιωαννίδη, Anne Κern, Λία Καζάκου, Καλλιανίδη Βέρα, Κίκα Καράμπελα, Πάνος Καρώνης, Ιωάννα Κεμανέ, Γιώργος Κοντοσφύρης, Ομηρος Κοσμίδης, Θοδωρής Κουτουβίδης, Δημήτρης Κριτσωτάκης, Νίκος Κρυωνίδης, Ολίβια Κυριακοπούλου, Νίκος Κυρίτσης, Uli Lekkas, Γρηγόρης Λαγός, Κοσμάς Λιλικάκης, Γιώργος Λυντζέρης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θεοδώρα Μαλάμου, Ντορίνα Μάλλιου, Φίλιππος Μάνος, Ευα Μαραγκάκη, Εριέττα Μαρκαντωνάτου, Ευα Μαυρίδου, Λίτσα Μαυρογιώργη, Νικόλας Μπλιάτκας, Φανή Μπουντούρογλου, Μωχάμετ Ελισσάβετ, Celina Νegri, Λένια Αναστασοπούλου, Παντελής Ξηροχειμώνας, Τζελίνα Πάλλα, Σταύρος Παναγιωτάκης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ελένη Παπαδοπούλου, Χριστίνα Παρακεντέ, Λευθέρης Πλακίδας, Παναγιώτης Πλουμής, Ελένη Πολιτοπούλου, Φωτεινή Πολυδώρου, Αρης Ρουπίνας, Angelina Sideris, Σοφία Σενόγλου, Ερη Σκυργιάννη, Χρήστος Σούλαρης, Λήδα Σπερελάκη, Καλλιρρόη Σπυρίδωνος, Αρης Στοίδης, Μάρα Τσαφαντάκη, Μάρθα Τσιάρα, Μαρία Τσιμπουρλά, Βούλα Φερεντίνου, Μαρία Φιλιππακοπούλου, Εμυ Χατζηφωτιάδου, Μαρία Χριστοφοράτου.

Επιμέλεια: CHEAPART Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Λευθέρης Πλακίδας

Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς

Χορηγοί επικοινωνίας:
Κοσμοράδιο 95,1, Περιοδικό Αυλαία

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Ιουλίου, 2007, 21.00
Διάρκεια: 5 – 25.7.2007
Ώρες: 20.00 - 00.00 Δευτέρα – Παρασκευή

Κτίριο Κοιτώνων
Πρώην Στρατόπεδο Κόρδα, Καλαμαριά